ZAMJENIK PREDSJEDNIKA HDZ-A

Prgomet: Milanović bi mogao dobiti izbore zbog Karamarka

21.02.2015 u 11:50

Bionic
Reading

Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, izjavio je jutros da njega neće nitko izbaciti iz stranke. Gostujući u emisiji Intervju tjedna Hrvatskog radija, Prgomet je rekao da je on čovjek dijaloga, ali nije disident, da kritički gleda i govori o pojavama koje su loše kako po Hrvatsku tako i po stranku

'Ostat ću u onom HDZ-u kojeg vidim kao narodnjačku građansku stranku, temeljenu na načelima demokracije, vladavine prava, poštivanja ljudskih i manjinskih zakona, tržišnog gospodarstva i solidarizma koji se temelji na kršćanskom socijalnom nauku, to je HDZ u kojem ja želim biti', rekao je Prgomet za Intervju tjedna.

Naglasio je i da ne želi biti u onom HDZ-u koji će radikalnom retorikom, koju vrlo često promovira predsjednik Tomislav Karamarko, učiniti ono što je gotovo nemoguće - omogućiti da sadašnji premijer Zoran Milanović ostane na vlasti. Po njegovom mišljenju, nema potrebe da HDZ radikalizira političku situaciju

'Nema potrebe da se tučemo s ovom doista neuspješnom Vladom na ideološkim temama, nego na temama stručnosti i znanja', dodao je Prgomet.

Prgomet je rekao i da se točno tri puta susreo s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem, zadnji puta prije točno godinu dana. Istaknuo je da bi bilo zanimljivo pitati bivšeg predsjednika o kontaktima s istaknutim članovima HDZ-a.

'Znam da je bilo vrlo intenzivnih kontakata, ali ne mogu prenositi ono u čemu nisam sudjelovao. Ideološke i svjetonazorske političke razlike između mene i bivšeg predsjednika Josipovića su izuzetno velike', kazao je Prgomet, prenosi hrt.hr

Zamjenik predsjednika HDZ-a rekao je i da je hrvatsko društvo duboko podijeljeno, ali najveći je problem da ne postoji gotovo ni minimum volje da se o tim razlikama argumentirano razgovara i pokuša postići neki konsenzus.

Prgomet je rekao i da ni u jednom trenutku nije požalio što je napisao blog u kojem je pozvao branitelje da napuste Savsku i borbu nastave legitimnim sredstvima kroz institucije.

Cijeli razgovor s Dragom Prgometom možete poslušati ili pak pogledati u 13.30 sati na HTV 4.