Hrvatska POCRNIĆU KISNE PERJE

Policija istražuje fiktivno zapošljavanje u HAC-u

Policija istražuje još jedan slučaj navodnoga fiktivnog zapošljavanja u javnom poduzeću, a riječ je Josipu Pocrniću, zaposleniku Hrvatskih autocesta (HAC), koji, po tvrdnjama sindikata, nije radio u toj tvrtki a primao je plaću

ZAGREB - Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo je danas Hini kako je od zagrebačke policije zatražilo da istraži taj slučaj i prikupi potrebne obavijesti.

Mediji su objavili, pozivajući se na izjave zaposlenika i sindikata, da je Pocrnić službeno zaposlen kao vozač u Sektoru za održavanje u Brinju te da se do siječnja ove godine koristio službenim automobilom, ali nije dolazio na posao osim jedanput u mjesecu po naknadu za gorivo i plaću od 5000 kuna.

To je u posljednje vrijeme drugi otkriveni slučaj fiktivnog zapošljavanja u javnom poduzeću. U prvom slučaju otkriven je Rade Buljubašić, koji je dobivao plaću u HEP-u, a radio je u središnjici HDZ-a. Zbog tog slučaja, zatražena je istraga predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka i još četvorice čelnika te tvrtke koje je Vlada RH nakon toga razriješila dužnosti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još