SLUČAJ SPAČVA ZAVRŠENA PRIČA

Linić: Milanović da mi se ispriča?! Ne budimo smiješni!

20.02.2015 u 10:22

Bionic
Reading

Moralna zadovoljština je sve što će i Slavko Linić i Zoran Milanović dobiti nakon jučerašnjeg zaključka USKOK-a, prema kojem je bivši ministar financija 'čist' u predstečajnoj nagodbi Spačve, a premijer je izašao čistog obraza po pitanju Kraša i Malih biskvita. Prema svemu sudeći, i za Linića i za SDP to je završena priča

Slavku Liniću najviše je drago to što je, kako kaže, zaključak DORH-a pokazao da su predstečajne nagodbe itekako važan institut u oporavku trgovačkih društava.

'Onda si postavljamo pitanje zašto toliko kriminalizacije i negativnih naboja oko toga i onda dobijete odgovor - zato što je to bilo sredstvo Zorana Milanovića u obračunu sa Slavkom Linićem. On je taj koji je kriminalizirao, on je taj koji je bagatelizirao ogroman napor u tome kako pomoći gospodarstvu. S druge strane, za mene je DORH-ov zaključak vrlo važan dokument zato što je poruka Državnog odvjetništva ta da svi zaposlenici i svi koji su radili na predstečajnoj nagodbi Spačve nisu učinili nikakve kriminalne radnje i nisu ni za jednu kunu oštetili državni proračun. To je jako važno jer je to bio razlog zbog kojeg je Milanović tjerao Slavka Linića da smjenjuje ljude koji su zaustavljali kriminal njegovog brata, a da ne govorim o bitki za Kraš i Malim biskvitima, jer su htjeli tvrtki od 20 tisuća dodijeliti 40 milijuna kuna', rekao je Linić novinarima u Saboru.

Zbog toga što su njegovi suradnici to zaustavili, nastavlja Linić, DORH je zaključio da i u slučaju Kraša i Malih biskvita nije bilo kriminala.

'Sve je to zaustavljeno, zato nema kriminalnih radnji. Zaustavljeno je kvalitetnim radom mojih suradnika, a ja ih nisam htio smijeniti po nalogu premijera', poručuje Linić.

Linić ne razmišlja ni o kakvoj tužbi za klevetu ili ikakvim daljnjim koracima te jasno daje do znanja da je za njega ovo završena priča.

'To je bilo vrlo, vrlo ružno događanje koje baca ružnu sliku na politiku. Jednostavno, ako ne slušate predsjednika Vlade, ako ne smjenjujete po njegovom nalogu, on vas je u stanju uvaljati u blato i optužiti za kriminal. Zašto da više kopamo po tome, kad je to samo ružna slika onoga na što sliči hrvatska politička scena. Drago mi je da je stavljena točka na 'i', ali ne mislim kopati po političkim prljavštinama', kazao je Linić.

Upitan očekuje li nakon svega ispriku premijera Milanovića, Linić je kazao: 'Ne budimo smiješni, to je nešto što nije njegova karakteristika i ne očekujem nikakvu ispriku. Dapače, on je osoba koja će sve to prešutjeti i neće govoriti.'

370519,336935,330746,335259