OBRAČUN

Čačić u Trakošćanu opalio po bivšoj stranci

18.02.2015 u 22:25

Bionic
Reading

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić optužio je u srijedu navečer u Traškošćanu svoju bivšu stranku da je odgovorna za pokušaj njegova isključivanja iz političke utrke te je istaknuo kako je pokušaj izmjene Izbornog zakona bio prvi pokušaj da se nacionalni parlament iskoristi za obračun i isključivanje suparnika iz političke utakmice

Čačić je uoči Osnivačke skupštine reformista za Varaždinsku županiju rekao da HNS-ovce smatra odgovornima za pokušaj izmjene Izbornog zakona po kojem bi mu se onemogućilo da se kandidira na izborima za Hrvatski sabor.

'Kad se nemaš snage suprotstaviti suparniku, nastojiš ga eliminirati iz utrke, i to se pokušalo prvi put učiniti na razini parlamenta. Željeli su to napraviti i na razini države i u to su pokušali uvući SDP, kojima to očito nije bilo krivo, nisu se baš strastveno odupirali, već su to prihvatili', rekao je Čačić.


Istaknuo je da se od takve izmjene odustalo tek kada su joj rekli 'ne' javnost i mediji, svi klubovi u Saboru, pa čak i neki ljudi iz koalicije, poput Hrelje i Pupovca. Da se slučajno ostalo pri amandmanu kojim bi se mu se onemogućilo da se kandidira, izmjena zakona ne bi dobila potreban broj glasova, rekao je Čačić, dodajući da Vlada više nema većinu posebice za, kako je rekao, takve prizemne i ulične stvari.

'To Hrvatska više ne želi i to se na izborima plaća. To građani jako dobro razumiju', zaključio je Čačić. Kad je riječ o prijevremenim izborima u Novome Marofu 8. ožujka, Čačić vjeruje da će na njima pobijediti kandidat reformista Darko Hrenić, što će, po njegovu mišljenju, pokazati da je Narodna stranka - reformisti jača od Hrvatske narodne stranke.

Narodna stranka večeras u Trakošćanu održava Osnivačku skupštinu za Varaždinsku županiju. Po podatcima s konferencije za novinare, stranka u Varaždinskoj županiji ima 2400 članova, a Čačić je rekao da će se do parlamentarnih izbora ta brojka povećati na 4000.

Najavljeno je i da će stranka uskoro predstaviti program za Varaždinsku županiju.