VOLI ME, NE VOLI ME

Milanović prvi put čestitao predsjednici, ali Vlada to izbjegava na Twitteru

15.02.2015 u 15:04

Bionic
Reading

Kamere HRT-a tijekom inauguracije Kolinde Grabar Kitarović zabilježile su kako joj je premijer Zoran Milanović čestitao prvi put nakon proglašenja rezultata predsjedničkih izbora u Hrvatskoj.

No dok je premijer Milanović, zajedno s ostalim visokim državnim dužnosnicima i stranim uzvanicima napokon čestitao predsjednici na tijesnoj pobjedi, neke vladine službe inauguraciju su prvo potpuno izignorirale, a reagirale su tek nakon što je tportal objavio da događaj dana u Hrvatskoj nisu niti spomenule.

Naime, djelatnici koji promoviraju politiku Vlade na društvenim mrežama, a na koje je Vlada posebno ponosna, potpuno su zaboravili što se događa nedaleko od zgrade Vlade RH. I dva i pol sata nakon početka inauguracije, zadnji post koji je na njihovoj Facebook stranici odnosi se na program poticaja za poduzetnike.

Na Vladinom twitter profilu također je dugo vremena važnije od inauguracije Kolinde Grabar Kitarović bilo statističko izvješće o broju turističkih noćenja u Zagrebu, a osim toga našli su za shodno i pitati korisnike kako su zadovoljni njihovim poslom.

No, nakon što je tportal objavio kako su propustili spomenuti politički događaj dana u zemlji, ipak su se trgnuli pa dva sata kasnije najavili galeriju fotografija s inauguracije. Ali, konkretna čestitka Kolindi Grabar Kitarović ponovno je izostala.

 

 
Nešto bolje inauguracija je prošla na twitter profilu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, koje je na vrijeme spomenulo događaj, ali također niti riječi o čestitci. Oni su prostora za inauguraciju pronašli objavljivanjem fotografija ministrice Vesne Pusić.