SAMO NA RIJEČKOM PODRUČJU

Linić potvrdio: Kandidirat ću se na parlamentarnim izborima!

11.02.2015 u 15:25

Bionic
Reading

Nezavisni saborski zastupnik Slavko Linić potvrdio je da na sljedeće parlamentarne izbore namjerava izići sa svojom nezavisnom listom u 8. izbornoj jedinici, a vjeruje da će osvojiti više od jednog mandata

Linić je rekao u izjavi za Hinu da će se o profilu osoba s liste moći govoriti kad se ona bude sastavljala. Motivi za taj njegov postupak su, kako je rekao, neuspješnost SDP-ove politike, protivljenje predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića postupku decentralizacije u zemlji, nanošenje štete gradu Rijeci te marginaliziranje drugih krajeva poput Gorskog kotara i Istre.

Na pitanje kakve rezultate očekuje na parlamentarnih izborima, Linić je odgovorio: 'To ćemo tek vidjeti, ali svakako ne samo jedno mjesto.'

Slavko Linić smijenjen je s dužnosti ministra financija početkom svibnja prošle godine, a mjesec dana poslije odlukom Glavnog odbora SDP-a izbačen je iz stranke.

Nakon smjene s dužnosti ministra, vratio se u Hrvatski sabor kao nezavisni zastupnik te djeluje u klubu koji čine on i nezavisni zastupnici Branko Vukšić i Nedžad Hodžić.

Saborski zastupnik SDP-a bio je u više mandata, a deset godina, od 1990. do 2000., bio je riječki gradonačelnik.