CVITANOV KADAR

Sani Ljubičić na čelu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva

11.02.2015 u 10:05

Bionic
Reading

Sani Ljubičić, dosadašnja zamjenica ravnateljice USKOK-a, od 11. veljače, odlukom glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, imenovana je vršiteljicom dužnosti (v. d.) županijske državne odvjetnice u Zagrebu, piše Večernji list

Riječ je, piše Večernji list, o tužiteljici koja je do sada radila na aferi Indeks, za što je s Tamarom Laptoš, ravnateljicom USKOK-a, u svibnju 2010. dobila državnoodvjetničko priznanje.

Trenutačno je tužiteljica u aferi Bankomat te aferi Hipokrat, jednom od najopsežnijih predmeta u povijesti hrvatskog pravosuđa.

Sani Ljubičić kao vršiteljica dužnosti na čelnom mjestu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva zamijenit će Željku Pokupec, čije je razrješenje Cvitan zatražio krajem prošlog tjedna.

Podsjetimo, Pokupec je, kako je službeno objašnjeno, morala otići zbog manjkave optužnice u slučaju 'Ramljani' za koji se teretilo Željka Sačića i Franju Drlju. Vrh DORH-a zamjerio je Pokupec i to što prije podizanja optužnice za mišljenje nije pitala 'centralu'.

Međutim, u kuloarima se spominjalo kako se Pokupec zamjerilo i kašnjenje s podizanjem optužnice protiv Vinka Mladinea, a prozivalo se je i zbog odnosa prema podređenima u zagrebačkom ŽDO-u.