PROJEKT ELEKTIRE

Lektire odsad dostupne svima i na internetu

08.02.2015 u 09:56

Bionic
Reading

Vlada Republike Hrvatske pohvalila se na društvenim mrežama još jednom novom servisnom uslugom - zaživio je projekt eLektire

Sve su knjige za lektiru posuđene u knjižnici? Nema problema, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta lektire su odsada dostupne i online’, objavila je Vlada Republike Hrvatske na Facebooku.

Kako sada stvari stoje, u sklopu projekta učenicima i studentima te njihovim nastavnicima i profesorima trenutno je dostupno tristotinjak naslova te obilje multimedijskih sadržaja kao što su zvučni zapisi i video materijali. Kada projekt bude završen, korisnicima će biti dostupna sva osnovnoškolska i srednjoškolska lektira.

Za pristup sadržaju projekta eLektire potrebno je prijaviti se svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, koji ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

Tekstovi djela objavljeni su u nekoliko formata - kao interaktivni sadržaj prikladan za pregledavanje na internetu, ali i u PDF formatu koji je spreman za ispis na standardnim A4 pisačima, u EPUB formatu namijenjenom čitanju na tabletima, e-čitačima i pametnim mobitelima te u posebno zabavnom FLIP formatu.

Projekt eLektire je nastao na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a realiziraju ga CARNet i Bulaja naklada.

Projektu eLektire možete pristupiti preko ovog linka