ISPRIČAO SE ZBOG KOMENTARA

Ministar Varga: Volimo da su sestre u pripijenom

06.02.2015 u 21:18

Bionic
Reading

Na dodjeli nagrada najliječniku i najsestri, koje svake godine biraju pacijenti, bio je i ministar zdravlja Siniša Varga. Dodjeljujući nagradu najsestri Štefici Bagarić, medicinskoj sestra Klinike za psihijatriju Vrapče te odijevajući joj sestrinsku kutu izrekao je nedopustivi seksistički komentar: Volimo da su sestre u pripijenom

Neprimjereni ispad je za svaku osudu, a ministar Varga zasigurno će ovih dana izreći i svoj pogled na incident.

Najliječnica je Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice.

'Riječ je o zdravstvenim radnicima koji daju pacijentima malo više 'duše i empatije', a kada to pacijenti prepoznaju, to je velik dobitak za cijeli zdravstveni sustav', izjavio je Varga novinarima nakon proglašenja najliječnice i najsestre.

Siniša Varga

Varga se u međuvremenu ispričao zbog svog neprimjerenog kometara.

'Danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio. Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera', navodi Varga u priopćenju.Ističe kako se za žensko-mušku ravnopravnost zalaže u svakodnevnom radu kao medicinar, kao i u privatnom životu.

'Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca', zaključuje Varga u priopćenju.