DRAMA U GORSKOM KOTARU

HGSS spasio osmeročlanu obitelj zatrpanu u mećavi

06.02.2015 u 13:51

Bionic
Reading

Na području Delnica, u selu Dedin HGSS je uspješno završio akciju spašavanje osam osoba iz kuće kojoj je od tereta napadalog snijega prijetilo urušavanje. Upozoravaju građane - ne idite nikamo ako ne morate!

HGSS je na Twitteru izvijestio o pojavi lavine na području Lokvarskog jezera koja je zatrpala prometnicu. Objavili su i da su u Delnicama uspjeli spasiti obitelj čija se kuća pod teretom snijega počela urušavati. 'Oni su zbrinuti i nalaze se na sigurnom, a akcija je završena', objavio je HGSS.

Na području Delinca je, kažu, palo preko 80 centimetara snijega, a na području Ogulina 71 centimetar, od toga više od pola metra novog snijega.


Upravo na području Ogulina Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) sudjeluje kao podrška timovima Crvenog križa u dostavi lijekova i hrane potrebitima.

Iako je Rijeka bila odsječena od unutrašnjosti, prema posljednjim podacima HAK-a poslije 13 sati za osobna vozila otvorene su ceste Kikovica - Delnice te Gornje Jelenje - Oštrovica - Meja.


Zbog kvarova koje su snježno nevrijeme i olujni vjetar uzrokovali na električnoj mreži u Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj i Karlovačkoj županiji bez struje je ostalo 7576 kupaca, a popravljaju ih radnici HEP-a, priopćeno je iz Hrvatske elektroprivrede.