ODVJETNIK KORLJAN:

Sinovčić na slobodi već u petak ili ponedjeljak

04.02.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Reno Sinovčić mogao bi u petak ili u ponedjeljak na slobodu, doznajemo od njegova odvjetnika Andreja Korljana. Podsjetimo, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je prihvatilo zahtjev obrane zadarskog poduzetnika da mu se jamčevina od 10 milijuna kuna, koliko je trebao platiti za izlazak iz istražnog zatvora, zamijeni zalogom nekretnina vrijednih preko 20 milijuna kuna

'Očekujemo da se na založene nekretnine upiše u narednih nekoliko dana, nakon čega će sutkinja istrage sazvati ročište na kojem će Sinovčić obećati da će se na slobodi pridržavati mjera opreza. Potom će izaći iz Remetinca', rekao je Korljan dodajući kako to može biti u petak ili ponedjeljak.

Što će Sinovčić kada izađe, Korljan kaže kako o tome sa svojim klijentom nije razgovarao.

'U ovom trenutku fokusirani smo na njegovu obranu, to nam je prioritet. Što će biti s njegovim tvrtkama i hoće li on nešto raditi, zaista ne znam', istaknuo je.

Sinovčić je vlasnik tvrtke Vox Centar s 25 zaposlenih, koja se nalazi u blokadi, baš kao i Vox, s 32 zaposlenika, koji vodi njegova supruga Renata zajedno s Ivanom Baždarić. Regional i Vox, dva zadarska tjednika u vlasništvu tvrtke VOX Rena Sinovčića, prestala su izlaziti početkom siječnja, a četrnaest ljudi dobilo je otkaz. Televizija Vox, također u Sinovčićevu vlasništvu, mjesecima ne isplaćuje plaće pa se nagađa da bi i nju mogla zadesiti sudbina dvaju tjednika.

Sinovčić je uhićen početkom prosinca prošle godine u prvoj uskočkoj istrazi kojom se, među ostalim, istražuje neka predstečajna nagodba. Uskok je procijenio da se šteta za koju terete zadarskog poduzetnika i ostale osumnjičenike penje na preko 130 milijuna kuna.

Na dugačkom popisu malverzacija za koje Uskok tereti osumnjičene navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministarstvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.