KAZNENA PRIJAVA

Branitelji usporedili gejeve s veleizdajnicima i nametnicima

03.02.2015 u 14:36

Bionic
Reading

Udruga Zagreb Pride podigla je kaznenu prijavu protiv zajednice braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije jer su homoseksualce usporedili s 'udbašima, kosovcima, pedofilima, veleizdajnicima, ratnim profiterima i nametnicima', javlja portal crol.hr

Odvjetnica Zagreb Pridea Natalija Labavić u izjavi za crol.hr kaže kako Pride podiže kaznenu prijavu za kazneno djelo pozivanja na nasilje i mržnju.

Početkom siječnja ove godine zajednica braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije objavila je priopćenje za javnost zbog javnog objavljivanja primanja vođe prosvjednika u Savskoj 66, stopostotnog invalida Đure Glogoškog, koje je prenio Braniteljski portal.

U tom su priopćenju najoštrije osuđene izjave premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića 'kojima su oni nemoralno, neosnovano i bez imalo srama objavili primanja 100 posto HRVI Đure Glogoškog i prozvali ga državnim parazitom'. Također su istaknuli da je objava primanja Đure Glogoškog nezakonita i protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Od saborskog zastupnika iz Šibenika, Franka Vidovića, kojeg u priopćenju prozivaju za veleizdaju, zatražili su da 'pokrene inicijativu za objavu registara udbaša, kosovaca, pedofila. Homoseksualaca, ratnih dezertera, ratnih profitera, homoseksualaca i ostalih nametnika'.

Crol.hr se pita kako su se homoseksualci (i to dvaput zaredom) našli u istom košu s pedofilima, ratnim profiterima i 'ostalim nametnicima'? I zašto ti branitelji traže od drugih da objavom nekakvog registra homoseksualaca također krše Zakon o zaštiti osobnih podataka, što sami zamjeraju premijeru i ministru ? Čime su se to homoseksualci zamjerili tim braniteljima? Odgovore na ta pitanja pokušali su doznati od prvopotpisanog na navedenom priopćenju, Mladena Spahije

Mladen Spahija, predsjednik Županijske zajednice udruga HVIDR-a Šibensko-kninske županije, u početku je pristao razgovarati o priopćenju, no kad je čuo pitanja, razgovor je krenuo drugim smjerom.

Nakon dobivenih odgovora na njegova pitanja 'Za koga ste rekli da radite? A tko stoji iza tog portala? Znači, radite u interesu tih navedenih?', novinarima Crol.hr-a je odgovorio kratko i jasno: 'E, onda mislim da nema komentara.' Bio je to jedini odgovor koji je dao Mladen Spahija, nakon čega je prekinuo telefonsku vezu.