SVRATITE NA FINU

Evo kako ćete doznati može li vam se oprostiti dug

01.02.2015 u 09:25

Bionic
Reading

Dužnici od jučer mogu na internetskim stranicama Financijske agencije (Fina) mogu provjeriti zadovoljavaju li kriterij visine duga na dan 30. rujna 2014., što je jedan od kriterija za sudjelovanju u modelu otpisa duga, javlja hrt.hr

Na internetskim stranicama Financijske agencije (Fina) od subote 31. siječnja građanima su dostupni svi podaci vezani uz otpis dugova ili odgodu ovrha te svi potrebni dokumenti i obrasci za taj postupak.

Hrt.hr podsjeća kako je Vlada sredinom siječnja prihvatila sporazum o oprostu dugova (prema teleoperaterima, bankama, javnim poduzećima i gradovima) najsiromašnijim građanima do 35.000 kuna, koji nemaju novca ni imovine da ga vrate. Procjenjuje se da je takvih građana otprilike 60.000. Ovoga četvrtka tom sporazumu pristupila je i Porezna uprava.

Na Fininoj stranici navedeni su svi kriteriji za otpis duga odnosno odgodu ovrhe, kao i mjere i postupak za otpis duga odnosno odgodu ovrhe, a također se mogu preuzeti i svi potrebni dokumenti i obrasci. .

Zahtjev za otpis duga mogu podnijeti samo građani čiji je račun, prema podacima Fine, blokiran dulje od 360 dana, i to do 30. rujna prošle godine, a dužni su kumulirano prema svim vjerovnicima do 35.000 kuna.