STIŽU BRANITELJI IZ DALMACIJE

Glogoški i Klemm: Nastavlja se prosvjed u Savskoj

31.01.2015 u 09:01

Bionic
Reading

Na tribini 100 posto za Hrvatsku, održanoj jučer u Karlovcu, Đuro Glogoški i Josip Klemm kazali su da će se prosvjed u Savskoj 66 u Zagrebu nastaviti jer su digli na noge cijelu Hrvatsku te da će, bude li trebalo, doći i drugi branitelji kako bi spriječili da se branitelje iz Savske makne prije ispunjenja ciljeva

'Digli smo cijelu Hrvatsku na noge. Postavlja se pitanje je li skup legalan kako bi nas hrvatska policija maknula. Skup može već sutra biti prijavljen i to nije bitno. Došlo je do situacije da će ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić po nalogu premijera Zorana Milanovića ukloniti šator. Digli smo sve na noge, od Dubrovnika do Osijeka, svi su sada spremni krenuti k šatoru', rekao je Josip Klemm

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški također je rekao da su spremni za one koji će doći te da se ne planiraju maknuti. Na novinarsko pitanje zašto skup još nije prijavljen, odgovorio je protupitanjem tko da ga prijavi, kada je to bilo spontano okupljanje te tko je taj koji će sada preuzeti odgovornost.

Upitan jesi li prethodna 103 dana prosvjeda pridonijela homogenizaciji branitelja ili novim podjelama, odgovorio je da braniteljska populacija jača iz dana u dan jer se jasno vidi da institucije ignoriraju njihove zahtjeve.

Kako javlja Dalmacija News, više od 150 autobusa iz Splitsko-dalmatinske županije sprema se za odlazak u Zagreb kao potpora prosvjednicima u Savskoj.

A predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški, održat će izvanrednu konferenciju za medije u 15 sati, u šatoru prosvjednika u Savskoj.