'AFERA VATROGASCI'

HDZ o optužnici protiv Želježnjak: Gdje ima dima, ima i vatre!

29.01.2015 u 16:42

Bionic
Reading

Koprivnički HDZ ponovno je zatražio ostavku gradonačelnice Vesne Želježnjak pošto je protiv nje podignuta optužnica koja je tereti da je lažirala putne troškove i oštetila državni proračun jer je kao saborska zastupnica na sjednice dolazila koristeći se besplatnim prijevozom vatrogasne postrojbe grada Koprivnice

'Gdje ima dima, ima i vatre – ovom vatrogasnom poslovicom bismo mogli prokomentirati optužnicu protiv gradonačelnice Vesne Želježnjak vezanu za korištenje vatrogasnog vozila. Nije toliko važno što je ona oštetila državni proračun oko 5000 kuna jer je to zapravo minimalan iznos u odnosu prema mnogim financijskim nebulozama koje je SDP-ova vlast napravila u Koprivnici, već najviše smeta što je nastavljena nakaradna praksa bivše SDP-ove gradske vlasti korištenja zapovjednoga vatrogasnog vozila kao besplatnog taksija za koprivničke vlastodršce', navodi HDZ u priopćenju.

Tražeći ostavku gradonačelnice Želježnjak nakon podizanja optužnice, HDZ je podsjetio da su ostavku već zatražio kad je izbila 'afera vatrogasci' jer se njome nanosi velika šteta ugledu Koprivnice, 'grada koji bi svima, bez obzira na političku opredijeljenost, trebao biti prioritet', ali tada se 'uporno tvrdilo kako su sve to podmetanja i da je gradonačelnica čista kao suza'.

'I dalje inzistiramo da gradonačelnica treba podnijeti neopozivu ostavku, a nevinost dokazati na sudu bez da koristi svoju političku funkciju te na taj način prestane s nanošenjem štete i sramoćenjem ugleda grada Koprivnice i svih njenih građana. Ovakvim ponašanjem pokazala bi dosljednost, ali i moralnu te političku odgovornost prema javnosti i građanima Koprivnice', poručio je HDZ.

Koprivnička gradonačelnica i saborska zastupnica SDP-a Vesna Želježnjak u četvrtak je na konferenciji za novinare izjavila kako će na sudu dokazati da nije oštetila proračun, za što je tereti optužnica te da neće dati ostavku na dužnosti.

Varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je u srijedu optužnicu protiv Vesne Želježnjak (1958.), koju tereti da je kao saborska zastupnica od ožujka 2012. do lipnja 2013. na sjednice u Zagreb putovala automobilom koprivničke Javne vatrogasne postrojbe, a za tu je kilometražu ispisivala i naplaćivala putne naloge kao da je išla svojim automobilom te je tako oštetila državni proračun za 4940 kuna.