IZABRANA PREDSJEDNICA NEZADOVOLJNA

Milanović 'zaskočio' Grabar Kitarović s rezidencijom u Visokoj

29.01.2015 u 15:08

  • +28

Državna rezidencija u Visokoj

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Iako je više puta izrazila želju za preseljenjem Ureda predsjednika s Pantovčaka u Visoku ulicu, Kolindu Grabar Kitarović čudi što je Vlada već danas dodijelila tu državnu rezidenciju na upravljanje Uredu predsjednika

Naime, ona smatra da je Vlada s time trebala pričekati dok ne preuzme dužnost 19. veljače.

'Izabrana predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović pozdravlja spremnost Vlade RH na suradnju, ali i izražava čuđenje zbog trenutka i načina na koji je Odluka donesena. Ponajprije, Vlada RH trebala je pričekati preuzimanje dužnosti predsjednice 19. veljače te službeni zahtjev Vladi RH za alternativnu lokaciju Ureda predsjednice RH', stoji u priopćenju koje je stiglo iz Ureda izabrane predsjednice.


Naglašava se da je rezidencija u Visokoj ulici tek jedna od mogućih lokacija 'prvenstveno uzimajući u obzir troškove adaptacije objekta, zaštićenog spomenika kulture'.

Podsjećaju da im Državni ured za upravljanje državnom imovinom treba tek ponuditi nekoliko alternativnih lokacija.

'Tijekom cijele izborne kampanje, predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović posebno je naglašavala potrebu smanjenja troškova Ureda predsjednice RH. Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi, već značajno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja te osigurala sredstva za realizaciju te odluke', kažu i najavljuju osnivanje povjerenstva koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu.

'Izabrana predsjednica izražava nadu u spremnost Vlade Republike Hrvatske na suradnju pri sazivanju zajedničke sjednice Vlade, kao i u drugim inicijativama temeljem kojih je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dobila povjerenje hrvatskih građana', poručuju iz Ureda izabrane predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.