NEMOĆNI NIŽI SLOJ

Kajin: Bogati se ne smiju dodatno bogatiti na HEP-u

29.01.2015 u 14:31

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Damir Kajin (ID) u četvrtak je, navodeći da se u zadnjih tjedan dana puno govori o prodaji paketa dionica Hrvatske elektroprivrede (HEP), poručio kako se ne smije dogoditi da se pritom bogate oni koji imaju

Ako se u to ide, onda se ne smije dogoditi da se bogate oni koji imaju. Trebalo bi odrediti, već sada, da znamo u što se upuštamo, tko to može kupovati, što će se u HEP-u privatizirati, rekao je Kajin u Hrvatskom saboru.

Primjetio je da se, za sada, ni u jednom dokumentu ne govori 'zapravo o prodaji' HEP-a, odnosno da bi posrijedi trebalo biti riječ o dokapitalizaciji.

'Ali, bilo bi oportuno da što prije takav jedan dokument dođe pred Sabor, pred hrvatsku javnost, da bi točno znali što će se dogoditi s jedinom preostalom 'zlatnom kokom' koju posjeduje hrvatska država', naglasio je zastupnik.

Upitao se i što ostaje, ako prodamo HEP te zaključio da 'ostaju šume, vode ili kao u Grčkoj otoci'.

Kajin drži da dionice HEP-a, vjerojatno, neće kupovati 'niži sloj', odnosno radnici, umirovljenici, nezaposleni, već netko od srednjeg, odnosno višeg sloja 'kako bi zaradio desetak, dvadesetak ili pekosutra tridesetak tisuća kuna'.

Pritom podsjeća da po mjerilima sociologa 2,8 milijuna građana spada u 'niži sloj', oko 600 tisuća u srednji, desetak tisuća ljudi u 'viši' sloj.