PEGLANJE IMIDŽA PRED IZBORE

SDP-u uskoro stiže glasnogovornik; ime u strogoj tajnosti

29.01.2015 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon gotovo godinu dana bez glasnogovornika, SDP bi u najskorijem roku trebao dobiti osobu koja će dodatno raditi na novom, umivenom licu stranke. Riječ je o još jednoj od mjera koje prema javnosti poduzima vladajuća stranka u izbornoj godini nakon što je angažirala poznatog američkog stručnjaka za politički marketing Alexa Brauna

SDP-u je imidž, prema istraživanjima javnog mijenja, mjesecima nepovratno klizio te se istovremeno produbljivala razlika u korist glavnog oponenta HDZ-a. Nakon što se očito nekome na Iblerovu trgu upalila crvena lampica i nakon što su postali svjesni da se parlamentarni izbori približavaju te da je HDZ otkako je u oporbi dobio sve izbore od lokalnih, europskih i predsjedničkih, odlučili su za nemalu svotu od tri milijuna kuna angažirati priznatog američkog stručnjaka za politički marketing Alexa Brauna. A on im je očito savjetovao da bez glasnogovornika koji će njegovati imidž stranke u javnosti neće moći dalje.

Da će SDP uskoro dobiti glasnogovornika ili glasnogovornicu, potvrdio je za tportal tajnik SDP-a Igor Dragovan. 'Nadam se da ćete biti zadovoljni brzinom i načinom dobivanja informacija', kratko je poručio Dragovan koji je bio zadužen za odgovaranje na pitanja novinara otkako je Milanovića i SDP prije gotovo godinu dana napustila glasnogovornica Ivana Grljak.


A njezinom je odlasku prethodio odlazak Milanovićeve posebne savjetnice za medije Zinke Bardić. Dvije prijateljice otišle su s Markova trga uz povišene tonove, a SDP od tada ovisi o raspoloženju i verbalnim bravurama predsjednika stranke i mnogih nezadovoljnika u njezinim redovima koji se nisu libili u javnosti službeno ili neslužbeno iznositi prljavo rublje.

Tko će postati glasnogovornik stranke, Dragovan ne otkriva. Doznajemo kako je Milanović još na predzadnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a načeo tu temu, no kako je njegov tadašnji kandidat u međuvremenu otpao te je sada u užem krugu nekoliko imena.

U međuvremenu je Milanović poslušao još neke savjete masno plaćenog komunikologa i rejting čarobnjaka Brauna, jer je posljednjih mjeseci ublažio svoju svađalačku retoriku što je rezultiralo i zaustavljanjem pada rejtinga stranke u anketama.

Tome su svakako pridonijele socijalne mjere Milanovićeve vlade poput oprosta dugova za najsiromašnije građane ili pak nedavna Milanovićeva odlučna mjera zamrzavanja tečaja švicarskog franka.