GLAVAŠ IZ DRINOVACA

'Vraćam se u Hrvatsku i nastavljam svoju bitku'

28.01.2015 u 16:55

Bionic
Reading

Nakon što je u Hrvatskoj ukinuta tjeralica za Branimirom Glavašem, on bi se uskoro mogao vratiti u Hrvatsku. Od izlaska iz mostarskog zatvora boravi u obiteljskoj kući u Drinovcima, u kojoj ga je posjetila N1 televizija

'Županijski sud je ukinuo tjeralicu i potrebno je napraviti još neke stvari prije mog povratka u Hrvatsku', rekao je Glavaš za N1 televiziju te dodao kako su 'te stvari tehničke prirode'.

'To je osobna stvar, više tehničke prirode - pripremanje dokumenata te pripreme zbog djelomičnog preseljenja u Osijek i moj dom. Vraćam se sinu i snahi te očekujem ovog proljeća da se oni crkveno vjenčaju. Čekali su dan mog izlaska i zato su odgodili datum vjenčanja', kazao je.

Kako je rekao Branimir Glavaš, njegov povratak u Hrvatsku je pitanje dana.

'Donio sam odluku bez obzira na događaje u pravosudnom smislu. Vraćam se u Hrvatsku i tamo nastavljam svoju bitku, a o datumu polaska još nije odlučeno', rekao je Glavaš.

'Trenutno je pat-pozicija; vraćena je u vrijeme prije drugostupanjske komisije i sada je potrebno dokazivanje moje nevinosti pred pravosuđem', izjavio je Glavaš.

Pored prioriteta povratka u susjednu Hrvatsku, na pitanje hoće li se politički angažirati Glavaš je odgovorio da će 'pomoći mladim snagama stranke da steknu iskustvo'.

'HDSSB je moje političko dijete. Prošle jeseni je došlo do pomlađivanja stranke, na moju inicijativu i inicijativu Predsjedništva. Želja mi je da ti mladi ljudi steknu iskustvo i da samostalno vode stranku. Starija garnitura će se povući i angažirat ćemo se kako bismo pomogli mladima. Pomoći ću predsjedniku stranke Draganu Vulinu i ostalima da stasaju kako bi uspješno vodili stranku i kako bi polučili dobre rezultate na nadolazećim parlamentarnim izborima', iznio je Glavaš svoje planove u Vijestima N1 televizije.