VIDOŠEVIĆ O ODBJEGLOM PREMIJERU

Sanader je potonuo iznenada kao gliser

23.09.2009 u 17:05

Bionic
Reading

Ekskluzivno za tportal predsjednički kandidat Vidošević otkrio je svoja razmišljanja o razlozima iznenadne ostavke bivšeg premijera Sanadera. On ne vjeruje u zavjeru, nego smatra da je 'potonuo' zbog neznanja i nedostatka podrške iz EU-a

Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i predsjednički kandidat, komentirao je i ocijenio vrijeme Sanaderove vladavine u Hrvatskoj, usporedivši bivšeg hrvatskog premijera s gliserom.

'Njegovo razdoblje je jedna epizoda u novijoj hrvatskoj prošlosti koja bi se najbolje mogla usporediti s gliserom. Gliser u početku uzleti naglo, glisira, ali kad mu oduzmete gas, on ne zaustavlja blago, kao svaki drugi brod, nego odjednom potone i zabije se nosom u more. On je poletio, naglo je ostao bez gasa i potonuo je. Razlozi njegova odlaska su jednostavni: Europa je zaokupljena svojim problemima, nije imala snage bezrezervno podržati Hrvatsku u njezinom putu prema Europi, dok o domaćim problemima Sanader jednostavno ništa nije znao, a nije bio spreman okružiti se boljima od sebe da bi zemlju izvukao iz krize. Rezultat toga je njegovo povlačenje, to je vrlo logično, nikakve zavjere nije bilo', ocijenio je Vidošević.