VRKIĆU POVRATAK NEVAŽAN

Đapić: Veselim se povratku istinskog vođe HDSSB-a

28.01.2015 u 13:04

Bionic
Reading

Nakon što je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak povuklo tjeralicu za Branimirom Glavašem, sve su za N1 komentirali njegov bivši politički suradnik Anto Đapić i Ivica Vrkić

Anto Đapić rekao je kako se veseli povratku 'istinskog vođe HDSSB-a'. Istaknuo je kako će to doprinijeti poboljšanju političke utakmice te će njemu olakšati posao.

'Meni je drago da se on vraća, ja sam uvijek rezolutno bio protiv tog procesa', dodao je Đapić, izvještava N1 TV

Skorašnji povratak Branimira Glavaša u Osijek komentirao je i Ivica Vrkić. On tvrdi da je Glavašev povratak potpuno nevažno pitanje.

Podsjećamo, Glavašev sin Filip u utorak je za N1 rekao kako će odluku o povratku u Hrvatsku Glavaš donijeti nakon što mu na kućnu adresu stigne sudska odluka o ukidanju tjeralice, što bi moglo potrajati i do nekoliko dana.

Glavaš već za vikend u Hrvatskoj?

I sam Glavaš izjavio je kako bi se do vikenda mogao vratiti u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine gdje je nedavno pušten iz zatvora.

Istaknuo je kako mu sada predstoji opsežan posao razvrstavanja velikog dijela sudske dokumentacije koju kani sa sobom iz obiteljske kuće u Drinovcima kod Gruda ponijeti u Osijek. 'Trebat će mi najmanje dan, dva, tri da sve te dokumente složim. Ne mislim da će taj posao biti gotov sutra, ali neće biti ni tako daleko. Moguće je da ovoga vikenda to bude, ako uspijem sve završiti kako bih se vratio u Osijek', rekao je Glavaš.
Pritom je dodao da se ne želi dovesti u situaciju da ne može samostalno pristupiti sudskoj dokumentaciji u slučaju da vlasti u RH naknadno zatraže određivanje pritvora ili zabranu izlaska iz zemlje.

On je uvjeren da će u drugostupanjskom postupku uspjeti dokazati vlastitu nevinost koja je, kako tvrdi, dokaz i 'čistoće Domovinskog rata, ne samo u gradu Osijeku, nego na području cijele RH'.