NAJAVIO TUŽBU PROTIV JUTARNJEG

Hebrang: Nisam se bunio protiv Mravakove smjene

23.09.2009 u 16:43

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang opovrgnuo je danas tvrdnju Jutarnjeg lista da se na sjednici Predsjedništva HDZ-a u ponedjeljak pobunio protiv smjene bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Ivana Mravka.

Hebrang je, na konferenciji za novinare u Saboru najavio tužbu protiv autorice članka, kojoj zamjera da nije tražila i njegovu (Hebrangovu) stranu priče, već se pouzdala samo u svoje "povjerljive izvore".

Naslov teksta " Hebrang nije dao Mravka" tumači kao predizbornu poruku čitateljima da kandidat za predsjednika Republike HDZ-a štiti korupciju i kriminal.

"Istina je upravo suprotna", kazao je Hebrang, ustvrdivši da je upravo on tražio da se na Predsjedništvu raspravi o problemu HEP-a.

Demantirao je i da je izazvao sukob s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem izjavom da se ne smije dopustiti da se u Mravkovom slučaju ponovi pogreška s bivšim ravnateljem HZZO-a Većeslavom Bergmanom.

Hebrang kaže da s Bergmanom nitko iz stranke nije razgovarao nakon razrješenja, da je pao u depresiju i razbolio se, a da mu krivnja nikad nije dokazana, nastavio je Hebrang.

"Puno je veće zlo nevinog kazniti, nego krivoga pustiti da ga dočeka ruka pravde", kazao je Hebrang, ističući kako je smatrao da Mravku treba omogućiti da se izjasni o aferi pred stranačkim tijelima i vladom.

Kazao je i kako napisi o korupciji u državnim tvrtkama štete njegovoj predsjedničkoj kampanji, ali i da ga ne brinu ankete po kojima nema izgleda da će postati predsjednik države.

"Pregledao sam 11 anketa na webu u kojima suvereno vodim", kazao je Hebrang, koji tvrdi da se u medijima danas mogu pročitati ankete kojima više ne vjeruje ni malo dijete.