NAPAD JE NAJBOLJA OBRANA

'Tvrdoglavi' Varga 'izbija ekstraprofit parazitima'

28.01.2015 u 10:08

Bionic
Reading

Ministar zdravlja i ministar afera Siniša Vraga na svom se facebook-profilu osvrnuo na javnu osudu nakon što je javnost doznala da je za posao posredovanja osiguranja bolnica od sedam milijuna kuna angažirao tvrtku Gras Savoye Croatia Hrvoja Vojkovića iako na tržištu postoji niz tvrtki koje su kvalificirane za taj angažman. Kao i mnogo puta nakon otkrivanja njegovih afera, Varga tvrdi da ga se napada jer je odlučio 'raskrstiti s korupcijom i parazitima nakačenim na zdravstveni sustav'

'Po pitanju posrednika u osiguranju, postupili smo po uputi Ministarstva gospodarstva po kojoj se Zakon o javnoj nabavi ne može primijeniti na posredništvo koje je regulirano Zakonom o osiguranju.

Tvrtka Gras Savoye Hrvatska je samoinicijativno napravila opsežno i dubinsko istraživanje tržišta osiguranja i aktuarskih izračuna te donijela zaključak da polovica bolnica nema pokrića koja po zakonu moraju imati, one bolnice koje imaju plaćaju premije dvostruku više nego što vrijede, a konačno uprave bolnice ih rijetko terete sa štetama. I uvjerili su nas da jako dobro poznaju tržište i tematiku', objašnjava ministar.


Kaže da je cilj njegova djelovanja kao ministra i prvog čovjeka zdravstvenog sustava taj da se sav novac koji se prikuplja za liječenje pacijenata optimalno koristi za liječenje pacijenata. Ustrajan je, dodaje, ma što mu radili.

'Jesam i bit ću tvrdoglav i ustrajan u izbijanju korupcije i ekstraprofita parazita nakačenih na sustav zdravstva, kojima se očigledno promjene na kojima inzistiram ne sviđaju. Ali to je već njihov problem. I dalje očekujem da mediji i javnost s velikom pozornošću prate reforme koje provodimo u zdravstvu!' poručuje na Facebooku.