USLUGE POSREDOVANJA

Ministar Varga bez natječaja dao posao Hrvoju Vojkoviću

Bionic
Reading

U postupku objedinjene javne nabave osiguranja za zdravstvene ustanove, teškom oko 50 milijuna kuna, Ministarstvo zdravlja angažiralo je tvrtku Hrvoja Vojkovića Gras Savoye za usluge posredovanja u osiguranju, ali bez natječaja, piše Poslovni dnevnik

Inače, posrijedi je zastupništvo globalne tvrtke za posredovanje Gras Savoye Willis, koje je prije dvije godine pokrenuo Hrvoje Vojković, bivši HSLS-ovac i direktor Croatia osiguranja, a tvrtka bi na tom poslu trebala zaraditi sedam milijuna kuna.

Iz Ministarstva objašnjavaju da nema zakonske prepreke da naručitelji angažiraju posrednika bez natječaja. Pozivaju se na mišljenje Ministarstva gospodarstva od 13. travnja 2012. u kojem stoji: '…s obzirom da se za uslugu posredovanja u osiguranju koju im pruža posrednik u osiguranju ne izdvajaju proračunska sredstva, mišljenja smo da nema zakonske prepreke da naručitelji bez provedbe postupka javne nabave sukladno Zakonu angažiraju ovlaštenog posrednika u osiguranje'.

'Tvrtka Gras Savoye angažirana je jer su se obratili Ministarstvu zdravlja s ponudom za rješavanje pitanja objedinjene javne nabave usluga osiguranja za bolnice, što će donijeti uštedu u iznosu od barem 15 milijuna kuna godišnje, a uz puno šire pokriće šteta. Gras Savoye besplatno je obavio analizu tržišta i dao prijedlog rješenja. Naime, prema odredbama Zakona o osiguranju, posrednik u osiguranju nema pravo na proviziju od ugovaratelja osiguranja, već usluge naplaćuje od osiguravajuće kuće', ističu u Ministarstvu.

Mediji su ranijih godina detektirali vezu Milanović-Vojković, naime, predsjednik SDP-a svoj je stan u središtu Zagreba kupio kreditom dobivenim po povlaštenim uvjetima koji ne vrijede za obične građane, upravo od Vojkovića.

Više možete pročitati ovdje