HDZ OPTUŽUJE

'SDP u zadnjoj godini mandata reklamira lažnu socijaldemokraciju'

26.01.2015 u 18:02

Bionic
Reading

HDZ je u ponedjeljak optužio SDP za lažnu socijaldemokraciju jer u dosadašnjem mandatu nije pokazao rezultate ni socijalnu osjetljivost za najugroženije, te da sada zbog straha od gubitka parlamentarnih izbora povlači marketinške poteze

'Nakon što je SDP cijeli mandat pokazivao potpunu bešćutnost, kontinuirano ignorirao najugroženije građane i nakon što nisu pokazali niti mrvicu socijalne empatije najednom su u izbornoj godini otkrili da su socijaldemokratska partija i da bi trebali nešto napraviti u tom smjeru', kazao je na konferenciji za novinare HDZ-ov zastupnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner. Ocijenio je da je to lažna i zakašnjela socijaldemokraciju u sadašnjoj Vladi.

Sada potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, koja s gradonačelnicima potpisuje Sporazume o otpisu dugova blokiranim najsiromašnijim građanima, radi promidžbu SDP-a, smatra Reiner. 'Opraštaju troškove za mobitele, umjesto da nezaposlenima koji si mobtel ne mogu priuštiti osiguraju zaposlenje', kazao je.

Optužio je SDP-ovu Vladu da u svom mandatu nije napravila niti jednu strukturnu reformu, nije uspjela privući investicije te sada, pet minuta prije dvanaest, povlači marketinške poteze kako bi javnost uvjerila da imaju bar malo socijalne empatije. Ocijenio je da su sve Vladine mjere isključivo kratkoročne u svrhu predizborne promidžbe i ustvrdio da Vlada zna da je dio tih mjera trošak koji će morati pokriti buduća HDZ-ova vlada.

Reiner je upozorio kako javnost nije upoznata da je u petak u Hrvatskom saboru SDP glasovao protiv HDZ-ova prijedloga da se u Hrvatskoj onemogući ilegalno djelovanje nekim stranim financijskim institucijama koje su upisivale založno pravo na nekretnine hrvatskih građana, zbog čega građani ostaju na cesti.

'Sada u izbornoj godini pozivaju na novi početak, ali to će biti početak njihova kraja', poručio je.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač istaknuo je da se u SDP i Milanovićevu Vladu nakon gubitka predsjedničkih izbora uvukao strah pa su krenuli u marketinške mjere.

U njima je strah, a u HDZ-u samopouzdanje, naglasio je.

Po njemačkim podacima je samo u 2013. godini u tu zemlju došlo raditi više od 25 tisuća Hrvata, rekao je. 'To je šokantan i zastrašujući podatak. To je više od pedeset posto jedne generacije i to naša Vlada prikriva', istaknuo je.

Upitan zašto je zabrinut za stanje socijaldemokracije u Hrvatskoj, Reiner je odgovorio da bi za Hrvatsku bilo zdravo da ima i socijaldemokraciju, ali je 'ostala samo partija'.

Od SDP-ove Vlade se u idućem razdoblju u nedostatku rezultata može očekivati i dalje širenje marketinških poruka, ali i početak kriminalizacije političkih konkurenata, ocijenio je Reiner.

Na pitanje boje li se gubitka birača Ruže Tomašić koja je jučer izjavila da Hrvatska konzervativna stranka neće koalirati s HDZ-om, odgovorio je da HDZ ne misli kako je njezina odluka sama po sebi loša. 'Tomašić je odlučila ići svojim putem i mi joj želimo sve najbolje', kazao je Reiner.