I SRBI DOBRODOŠLI

Kerum osniva političku stranku na 49. rođendan

23.09.2009 u 13:55

Bionic
Reading

Na svoj 49. rođendan, u petak, splitski gradonačelnik Željko Kerum osnovat će u Splitu stranku koja će se zvati Hrvatska građanska stranka (HGS).Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika Splita, potvrdio je u srijedu da se intenzivno radi na pripremama za osnivačku skupštinu stranke, ali je odbio odgovoriti na druga pitanja

SPLIT - 'U petak ćete dobiti odgovore na sva pitanja', rekao je Šundov. Članovi Kerumove stranke nesumnjivo će biti gradski i županijski vijećnici s Nezavisne liste Željka Keruma, dakle članovi njegove obitelji, sestra Nevenka Bečić, zet Petroslav Sapunar, bliski suradnici iz njegovih tvrtki kao što je zamjenik gradonačelnika Splita Jure Šundov i vijećnica Daniela Špalj, i njegovi prijatelji kao što je Joško Svaguša, piše Jutarnji list.

Kerum će vjerojatno pokušati okupiti i druge nezavisne političare, a poziv za osnivačku skupštinu koja će se održati u petak u podne na terasi njegova restorana Sky u prodajnom centru Joker dobili su i splitski SDP-ovci i HDZ-ovci.

Iako u pozivnicama piše da Željko Kerum poziva na osnivačku skupštinu Hrvatske građanske stranke, pozivnice nisu potpisane imenom nego 'inicijativni odbor HGS-a'.

Možda je pretjerano tvrditi da je Kerumova ambicija premijerska fotelja, ali je sigurno da bi njegova stranka na parlamentarnim izborima mogla osvojiti barem tri mandata u desetoj izbornoj jedinici kojoj je centar Split, te barem još toliko u ostatku Hrvatske, što je sasvim dovoljno da preuzme nekadašnju ulogu HSLS-a i postane snaga koja će odlučiti tko će vladati Hrvatskom u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Uostalom sam je Kerum izjavio da ima utjecaja nad tristo tisuća građana.

Obzirom da jeŽeljko Kerum u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2 izjavio kako ne bi želio da mu zet bude Srbin, Jutarnji list pitao je Juru Šundova hoće li se Srbi moći učlaniti u Hrvatsku građansku stranku.

'Hvala Bogu da hoće, ne samo Srbi nego svaki građanin Hrvatske bilo koje nacionalnosti', spremno je odgovorio Šundov.