KASNOZIMSKI UGOĐAJ

Stižu nam oblaci, kiše i snijeg

26.01.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Pred nama je tjedan u kojem neće manjkati oblaka i oborina, osobito u drugoj polovici. Nešto više sunca bit će u Dalmaciji do srijede. U gorju će ponovno biti snijega, a u nizinama oborina na granici kiše i snijega. Najviše kiše očekuje se uz obale Jadrana u petak i subotu

U utorak će u unutrašnjosti biti umjereno do pretežno oblačno, a poslijepodne na sjeveru i istoku postoji mogućnost za kratkotrajni slab snijeg. Na Jadranu će biti pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od -5 do 0, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će između 3 i 7, a na Jadranu između 9 i 13°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti promjenjivo do pretežno oblačno. Oblačnije će biti u Slavoniji, gdje je mjestimice moguć slab snijeg. Na Jadranu će i dalje biti pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu umjerena bura i tramontana. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -3 do 1, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu od 7 do 11°C.

U četvrtak ujutro u većini krajeva će se ponovo naoblačiti. Jedino će na istoku i jugu zemlje tijekom prijepodneva biti povremenih sunčanih razdoblja. Kiše će najprije biti na sjevernom i srednjem Jadranu te u gorju. U unutrašnjosti te na južnom Jadranu dobar dio dana bit će suho, a kiše se očekuju tek poslijepodne i navečer. Snijeg je moguć samo u najvišim područjima. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od -7 do -2, a na Jadranu od 2 do 7°C. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će se kretati od 3 do 7, a na Jadranu od 8 do 12°C.

U petak će posvuda biti pretežno oblačno i kišovito. Na Jadranu su mjestimice mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom. Od jutra će na visini ponovo početi pritjecati hladniji zrak pa će u gorju kiša prelaziti u snijeg, a do kraja dana oborine na granici kiše i snijega moguće su i u nizinama. U unutrašnjosti će zapuhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu će najprije puhati umjeren i jak jugozapadnjak koji će okretati na sjeverozapadnjak. Do kraja dana će ponovo zapuhat bura i to najprije na sjevernom Jadranu. Jutarnje temperature u unutrašnjosti će biti od 0 do 5, a na Jadranu od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U subotu će i dalje biti oblačno. U gorju unutrašnjosti padat će snijeg, a u nizinama oborina na granici kiše i snijega. Duž Jadrana će padati kiša, a u Dalmaciji su mogući obilni pljuskovi praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature u unutrašnjosti bit će od -5 do 0, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviše dnevne u unutrašnjosti će se kretati od 2 do 6, a na Jadranu 9 do 14°C.

Tijekom noći na nedjelju oborine će postupno prestati. Djelomično će se razvedriti pa će u nedjelju posvuda biti sunčanih razdoblja i uglavnom suho.