NAPAD NA KONKURENCIJU

HTV pomiče Dnevnik s 19.30 na 19 sati?

23.01.2015 u 15:12

Bionic
Reading

Dnevnik HRT-a od 16. veljače trebao bi se iz termina u 19.30 preseliti u onaj u 19 sati, a trajao bi sat vremena, od čega bi 15 minuta otpalo na sport i prognozu. Istoga dana u program HTV-a 1 trebao bi se vratiti prošle godine ukinuti Dnevnik 3, a emisija Otvoreno išla bi dva puta tjedno. No kako na HRT-u poslovično sve kasni, ne bi iznenađujuće da umjesto 16. veljače cijela priča krene tjedan ili dva kasnije

Hoće li se to uistinu dogoditi, na Prisavlju je bilo nemoguće saznati. U korporativnim komunikacijama HRT-a o svemu nemaju nikakvih saznanja, Lamija Alečković, šefica Informativnog medijskog servisa (IMS), odbila je bilo što komentirati uz dodatak 'o svemu će ići službena najava', dok Saša Runjić, ravnatelj programa HRT-a, na telefonske pozive i poruke nije odgovarao.

Tko će voditi dnevnike, hoće li oni izgledati drugačije, ostaje li studio identičan, pitanja su na koja nema službenih odgovora, ali ima puno špekulacija.

Prema jednoj od njih, dio stvari će se rješavati u hodu i za početak će se samo pomaknuti termin i produljiti trajanje. Prema drugoj, svi voditelji koji trenutno vode Dnevnik više taj posao neće raditi i njihov posao preuzeti će prezenteri, ali koji, ne zna se. Treća verzija pak kaže da će se dio njih mijenjati, a dio ne. Kombinacija je puno, a odgovora nema.

No ono što je sigurno je to da bi promjene trebale doći u trenutku kada je Dnevnik HRT-a dvije subote za redom bio gledaniji od konkurentskog na Novoj TV, a to se nije dogodilo, kažu upućeni, pune četiri godine.