POTONULI ZAJEDNO S NJIM

Mravak vjerovao da ga članovi uprave otkucavaju

23.09.2009 u 09:16

Bionic
Reading

Članovi uprave HEP-a do jučerašnje smjene bili su sigurni da će smijenjen biti jedino predsjednik uprave Mravak. Tvrde da su smijenjeni jer im se Mravak želio osvetiti

No umjesto uobičajene jutarnje kave i kolegija Mravakov radni dan je počeo sastankom s premijerkom Kosor. Kod nje je došao oko 10.30. Već tada Kosor mu je najavila smjenu, ali je nakon tog sastanka Mravak otišao u HEP i nastavio raditi kao da se ništa ne događa.

'Bio je samouvjeren do zadnjeg trena. Na ručku se ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Tada mu je zazvonio mobitel i on je izašao iz prostorije. Kada se vratio priopćio nam je svima da je smijenjen. Kao razloge je naveo napise u medijima, a tek poslije je dodao da ima protiv sebe i policijsku prijavu. Tada smo ga možda i prvi put vidjeli potištenog', prepričao je jedan sada već bivši član uprave koji, kao i ostale njegove kolege, nisu znali da su i oni smijenjeni.

'Tek kada smo čuli obavijest na radiju pitali smo Mravaka što se događa. Rekao je da je samo on smijenjen, no kasnije smo doznali da smo i mi pali. Tada su počeli raditi mobiteli, svatko je zvao svog ministra, ali odgovor je bio isti: ja tu ne mogu ništa, to je odluka predsjednice Vlade', ispričao je za Jutarnji.hr jedan drugi član uprave koji također nije želio da ga se imenuje.

'Mravak je navodno s Kosor dogovorio da nas sve smijene ako ga maknu. To je Mehun kasnije sam priznao. Bojim se da nas je Mravak sam utopio za osvetu', rekao je jedan član uprave. Slično, kaže, misle i ostale kolege.

'Bili smo poslije svi na kavi i usuglasili smo se da nam se Mravak išao osvetiti jer je stalno ponavljao da smo mi špijuni koji novinarima daju materijale protiv njega', kaže bivši član uprave.