BICIKLOM KROZ ZAGREB

Pogledajte detaljnu kartu svih biciklističkih ruta

20.01.2015 u 10:32

Bionic
Reading

Sindikat biciklista u sklopu projekta Biciklom kroz grad, koji financira Gradski ured za energetiku, objavio je na svojim stranicama biciklističku kartu od staza do puteljaka za sve one koji se na dva kotača žele voziti metropolom

'Karta obuhvaća različite mogućnosti i preporuke za kretanje biciklom kroz Zagreb. Biciklističke staze su prvi izbor i karta ima ucrtane sve biciklističke staze. Uz pomoć ulica i nasipa na potrebnim mjestima, nastojali smo povezati Zagreb u cjelovitu mrežu i osigurati dostupnost biciklom na 200 metara do svake točke u gradu', kažu u Sindikatu biciklista.

Navode da ćete se stazama koje su klasificirali kao 'prihvatljive' većinu vremena kretati relativno udobno i efikasno, ali i dalje uz povremene pješake na stazi i česte potrebe za zaustavljanjem i pritiskanjem tastera na semaforu.

'Lošije' staze su često prekinute na križanjima (oprez: po zakonu ste tada dužni gurati bicikl), sužene povremenim terasama kafića ili kantama za smeće, nacrtane na preuskom pločniku i uzurpirane od pješaka', zaključuju u Sindikatu.