LIJEČNICI NE PAMTE TAKAV SLUČAJ

Mladog Splićanina u dva dana smrtno pokosila gripa?

Bionic
Reading

Kako se sumnja, u splitskoj je bolnici jučer ujutro na Jedinici za intenzivno liječenje (JIL) od posljedica virusne infekcije, najvjerojatnije gripe, preminuo pacijent. Ako se zaista utvrdi da je pacijent preminuo od posljedica gripe, bit će to prvi smrtni slučaj od gripe u ovoj godini, piše Slobodna Dalmacija

'Riječ je o čovjeku mlađe životne dobi koji je do sada, kako smo doznali od rodbine, bio potpuno zdrav. On je, nakon što je nekoliko dana kod kuće imao povišenu temperaturu, u subotu primljen na Kliniku za plućne bolesti KBC-a Split te je zbog njegova zdravstvenog stanja zatražen konzilijarni pregled internista. Nakon tog pregleda pacijentu se stanje vrlo brzo drastično pogoršalo i on je s teškom upalom pluća premješten kod nas na JIL. Usprkos činjenici da smo poduzeli sve mjere liječenja koje moderna medicina poznaje, zdravstveno stanje pacijenta strahovito se brzo pogoršavalo', otkrio je za Slobodnu doc. dr. Nenad Karanović, voditelj Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Tjelesna temperatura pacijenta nije prelazila 38,5 stupnjeva, no usprkos tome, zdravstveno mu se stanje drastično pogoršavalo, gotovo iz minute u minutu.

'Postupno je došlo do zatajenja svih organa, od čega je čovjek na kraju i preminuo. Krv pacijenta poslali smo na testiranje u Zagreb i iz tog ćemo nalaza vjerojatno doznati uzrok smrti. Sumnjamo da je pacijent preminuo od virusne infekcije, a u takve infekcije spada i gripa', naglasio je Karanović.