TPORTAL DOZNAJE

Brkić, Klemm, Glogoški i Matić zajedno na tajnom ručku

19.01.2015 u 16:45

Bionic
Reading

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, Josip Klemm, poduzetnik i jedan od organizatora braniteljskih prosvjeda u Savskoj ulici, Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba, i Predrag Fred Matić, ministar branitelja, za jednim stolom, u restoranu neposredno u blizini Ministarstva branitelja. Zvuči nemoguće s obzirom na to kako se časte po medijima, ali se ipak dogodilo i to u utorak, dva dana nakon drugog kruga predsjedničkih izbora

'Nisu bili samo oni; bilo je ondje još deset ili dvanaest ljudi koji vode prosvjede. Pozvao me Klemm i rekao da će na ručku biti on, Glogoški Deur. Međutim kad sam došao, bilo ih je više, između ostalih Brkić. Pružio sam mu ruku, čestitao na pobjedi njegove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović i to je sve o čemu sam razgovarao s njim', kazao nam je Matić.

Je li ručak nakon teških riječi, razmijenjenih s obje strane, zapravo početak pregovora o pomirenju, i rješavanje slučaja 'Savska 66'? Matić ne misli tako. Razlog pozivu, kaže, nije ni on sam najbolje razumio jer nikakvih pregovora nije bilo.

'Mislim da su htjeli malo likovati jer oni su otvoreno bili na strani Grabar Kitarović pa su se možda htjeli malo pokazati. Ali ja se na braniteljske pozive ne oglušujem i rado sam se odazvao. Doduše oni su skoro bili gotovi s ručkom pa sam pojeo kolač, malo smo popričali i u šali sam im rekao da slobodno sada mogu napustiti šator, da im ja garantiram da će biti tamo i da ga nitko neće dirati te nema smisla da provedu proljeće i ljeto tamo, nego da lijepo odu doma i vrate se na jesen, pred izbore, jer se zna zašto prosvjeduju', zaključio je Matić.

Ministarstvo branitelja: Ministar nije rekao da je ručak bio tajan

Iako sastanak ministra branitelja s braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj nije bio najavljen, i javnost do našeg teksta nije znala za ovu inicijativu, reagirali su iz Kabineta Ministra branitelja. 'Budući da ministar branitelja Predrag Matić u svojoj izjavio nije naveo kako je riječ o tajnom ručku te da je netočna informacija da je ručak bio tajan, molimo Vas da iz naslova 'Brkić, Klemm, Glogoški i Matić zajedno na tajnom ručku' izbacite epitet 'tajnom', stoji u priopćenju koje su poslali Tportalu.