BLOKIRANI POZVALI POLICIJU

'Odbijte asistirati pri deložacijama'

16.01.2015 u 18:55

Bionic
Reading

Udruga Blokirani pozvala je u petak hrvatske policajce da odbiju asistirati prilikom provedbe deložacija ističući da se policiju zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka za račun i u interesu privatnog kapitala.

'Hrvatski policajci nisu tek obični zaposlenici države u održavanju reda i mira u državi. Puno vaših kolega je dalo živote u obrani Republike Hrvatske. U stvari, vi ste prvi stali u obranu ustavnog poretka naše domovine. Danas smo suočeni s činjenicom da se baš vas zloupotrebljava u kršenju ustavnog poretka za račun i u interesu privatnog kapitala', stoji u javnome pozivu 'Blokiranih' Sindikatu policije.

Udruga dodaje kako se policajce tjera da protivno odredbama Ustava idu protiv naroda za čiju su slobodu i ustavnopravnu jednakost živote davali njihovi kolege te da gaze vlastitu čast i da zbog interesa pojedinaca štite elementarno kršenje ustavnih prava građana.

'Vas se tjera da se osobno izlažete počinjenju kaznenog djela, zbog čega možete, svaki od vas pojedinačno, biti izvrgnuti privatnim tužbama naših građana. Naredba vaših nadređenih vas ne štiti od toga', napominje Udruga. Navodi pritom kako Ustav 'kaže da policija smije ući u nečiji stan ili dom samo temeljem sudskog naloga', a da se od početka ove godine policajce, temeljem odredaba Ovršnog zakona, tjera da asistiraju 'prilikom provale u tuđe domove, odnosno pri ulasku u nečiji dom i bez sudskog naloga'.

'To je protivno Ustavu. Ovrhovoditelj ili javni bilježnik ne može preuzimati ulogu suda. Ustav je jasan. Ustav je iznad Ovršnog zakona', naglašavaju 'Blokirani' pozivajući policajce da pokažu 'svoju čast i visoki moral' kakav su pokazali u trenutcima osamostaljivanja Hrvatske.

'Pozivamo vas da poput vaših španjolskih kolega, a odlukom vašeg sindikata, odbijete kršiti Ustav i asistirati prilikom provedbe nelegalnih povreda tuđeg doma', poručuju 'Blokirani' hrvatskim policajcima.