ANTE PRANIĆ IMENOVAN

HDZ svrgnut i službeno s trona u Vrgorcu nakon 23 godine

15.01.2015 u 14:26

Bionic
Reading

Ante Pranić, nositelj Nezavisne liste mladih, novi je predsjednik Gradskog vijeća Vrgorca, odlučeno je u četvrtak na konstituirajućoj sjednici vrgoračkoga Gradskog vijeća, na kojoj je Pranić dobio potporu devet od ukupno 15 vijećnika

Pranića je podržalo pet vijećnika Nezavisne liste mladih, tri vijećnika SDP-a i vijećnik HNS-a, dok mu vijećnici iz stranaka desnog bloka, HDZ-HSS-HDS nisu dali podršku, a vijećnik HSP AS nije došao na konstituirajuću sjednicu.

Pranićevim izborom prekinuta je 24-godišnja dominacija HDZ-a koji je imao vlast u Gradskom vijeću Vrgorca.


Nezavisna lista mladih ponudila je HDZ-u i SDP-u mjesta dvaju podpredsjednika Gradskog vijeća, što su SDP i HDZ prihvatili, pa su novi podpredsjednici vijeća Rade Bobanac iz SDP-a i Nikša Roso iz HDZ-a.

'Mi smo za apsolutnu promjenu vlasti u gradu Vrgorcu, to znači i promjenu na poziciji gradonačelnika, tako da se uskoro očekuje i rušenje gradonačelnika Matkovića (HDZ)', izjavio je Hini Pranić.

Zbog višemjesečne krize vlasti u Vrgorcu prijevremeni izbori za vrgoračko Gradsko vijeće održani su 21. prosinca 2014. Na njima su najviše glasova osvojili Nezavisna lista mladih i koalicija HDZ-HDS-HSS - po pet mandata u Gradskom vijeću, SDP tri, a HNS i HSP AS po jedan.