Hrvatska MAKSIMIR DO PANTOVČAKA

Bandić će imati potporu 3 milijuna navijača

  • Autor: V.Brkulj
  • 22.9.2009 15:00:57
  • 22.9.2009 14:29:52

Milijun i sto tisuća kuna prikupio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od 21 poduzetnika za obnovu đakovačke katedrale i na taj način, kako je rekao, odužio se 160 godina poslije Josipu Juraju Strossmayeru za sve ono što je on napravio za Zagreb i Hrvatsku

'Zahvaljujući dobrim ljudima i dobrotvorima skupili smo 1,1 milijun kuna i nećemo morati posegnuti u gradsku kasu da bi potpomogli obnovu katedrale.

Sandra Simunovic / CROPIX
Marin Srakić i Milan Bandić
Svaki poduzetnik dao je po 50 tisuća kuna', kazao je Bandić, koji je tim povodom primio predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, đakovačko-osječkog nadbiskupa Marina Srakića, nazvavši njegovo gostovanje 'drugim božjim darom'.

Prvi je, prema Bandićevu priznanju, bio posjet kardinala Josipa Bozanića, a čini se da su taj posjet tako doživjeli i zaposlenici gradske uprave koji su izašli na balkone i pljeskom pozdravili Srakića kao da je riječ, u najmanju ruku, o papi.

Uz Srakića, u Poglavarstvu se našao i izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, navodno jedan od donatora, koji je izrazio svoju podršku Bandiću ako se odluči kandidirati za predsjednika.

'Ako se kandidira, podržat ću ga i rado ću sudjelovati u predizbornom timu. Svi će mu pružiti svu moguću podršku. Dinamo ima 1.650.000 navijača u Hrvatskoj i još toliko u dijaspori. Sve njih pozvat ćemo da podrže Bandića', zaključio je Mamić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još