SAVJETNIK 'DUH' U HRVATSKIM ŠUMAMA

Imao plaću 15.000 kuna, službeni auto i - lažnu diplomu!

10.01.2015 u 21:03

Bionic
Reading

Dosad je u Hrvatskim šumama otkriveno 28 zaposlenika s krivotvorenim diplomama, nakon što je prije dva i pol mjeseca započela provjera u toj državnoj tvrtki. Među njima je i diploma Mate Štimca, zaposlenika Hrvatskih šuma kojeg su kolege prozvali duhom jer su ga rijetko viđali na poslu

Štimac je imao savjetničku plaću od oko 15 tisuća kuna i službeno vozilo 24 sata, a sve to s lažnom diplomom Prometnog fakulteta u Zagrebu, javlja Dnevnik HTV-a

Hrvatske šume u svojem dopisu nisu otkrile identitet krivotvoritelja. Kažu da su dosad dobili rezultate provjere diploma i svjedodžbi trećine svojih djelatnika. Otkriveno je 28 krivotvorina, o čemu su obavijestili Državno odvjetništvo, te je, kažu, pokrenut postupak otkaza ugovora o radu.


Ono što o Štimčevoj diplomi nisu otkrili u Hrvatskim šumama, otkrili su s Prometnog fakulteta. 'Utvrdili smo da diploma nije vjerodostojna, odnosno da je nije izdao Fakultet prometnih znanosti. Inače, g. Štimac bio je upisan u prvu godinu studija na Prometnom odjelu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu akademske godine 1998/99. Daljnjih upisa nije imao. Položenih ispita nema', stoji, među ostalim, u priopćenju Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

Štimac je odbio bilo što komentirati. Slučaj je sada na Državnom odvjetništvu, koje potvrđuje da su od Virovitičko-podravske policije zatražili provođenje kriminalističkog istraživanja koje je u tijeku.

Više pogledajte ovdje