VLADA IZRAČUNALA

Grabar Kitarović laže, letjela je Vladinim avionom 27 puta

05.01.2015 u 19:42

Bionic
Reading

Ured predsjednika Vlade priopćio je kako nije istina da je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila službeni zrakoplov 'samo nekoliko puta'. Štoviše, naveli su kako ga je koristila 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine, javlja RTL

Nakon što je Kolinda Grabar Kitarović u sinoćnjem RTL Duelu izjavila kako je premijer Zoran Milanović iznio pogrešne podatke o njezinom korištenju Vladinog zrakoplova dok je bila ministrica te da se njezina putovanja državnim avionom mogu pobrojati na prste ruku, oglasio se i Ured predsjednika Vlade.

U priopćenju je navedeno kako je Grabar Kitarović iznijela netočnu informaciju i na taj način pokušala obmanuti javnost.

'Prema podacima Vladine Direkcije za korištenje službenih zrakoplova, Kolinda Grabar Kitarović kao ministrica koristila je službeni zrakoplov 27 puta u razdoblju od 2005. do 2007. godine', naglasili su iz Vlade, prenosi RTL

Podsjetimo, premijer Milanović u novogodišnjem intervjuu RTL-u Danas izjavio je kako je HDZ-ova predsjednička kandidatkinja putovala više u jednoj godini, nego cijela njegova Vlade u tri godine.

'To me je silno iznenadilo. Ne znam otkuda mu ti podaci. Neka se napravi revizija. Neka DORH pokrene istragu o tome. Ja sam taj zrakoplov koristila samo nekoliko puta, negdje tijekom 2004., 2005. godine. Nakon toga - ništa. Držim da trebamo biti odgovorni prema korištenju državnog zrakoplova. Obično sam koristila redovne linije, i to one koje su bile najučinkovitije, ali i najjeftinije za hrvatske porezne obveznike. Moram vam reći da sam jako brinula o svom proračunu za putovanja jer to je izravna odgovornost prema građanima RH. Može se prebrojiti na prste ruku koliko sam putovala državnim zrakoplovom', uzvratila mu je Grabar Kitarović u RTL Duelu.