PROMJENE U EPH

Iz impresuma Jutarnjeg nestaju Butković, Pleše i Pavić mlađi

30.12.2014 u 18:30

Bionic
Reading

Nakon što je u predstečajnoj nagodbi preuzeo najvećeg novinskog izdavača u državi, Europa Press Holding (EPH), odvjetnik Marijan Hanžeković počeo je i s čišćenjem kadra bivšeg gazde Ninoslava Pavića

Kako doznajemo, u sutrašnjem impresumu Jutarnjeg lista više neće biti Igora Alborghettija, zamjenika glavnog urednika, Mirana Pavića, urednika integriranog deska i direktora Europa Digitala, online izdanja EPH, Vuka Radića, urednika weba i priloga Dobra hrana, kolumnista i komentatora Davora Butkovića i Mladena Plešea, ali ni Tomislava Dubenika koji je vodio oglasni dio u poslovnim segmentima tvrtke.

Znači li brisanje iz impresuma i prekid bilo kakvog daljnjeg oblika suradnje, od nove direktorice Zrinke Vuković Berić do zaključenja teksta nismo uspjeli doznati jer nije odgovarala na telefonske pozive i poruke. Nova Uprava, prema našim saznanjima, tu ne planira stati, već se početkom iduće godine može očekivati novi val brisanja iz impresuma.

Uz navedeno, u sutrašnjem broju Jutarnjeg pojavit će se imena peteročlanog Nadzornog odbora kuće u kojem se našlo šaroliko društvo - od fratra, preko filozofa, do generala. U njemu će tako sjediti Ana Hanžeković, Dejan Kružić, Žarko Puhovski, fra Ilija Živković i Krešimir Ćosić.