OPREZNO NA CESTI

Snijeg zabijelio zemlju, otežan promet diljem Hrvatske

28.12.2014 u 09:59

  • +8

Snijeg zabijelio Hrvatsku

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bionic
Reading

Tijekom noći snijeg je zabijelio Hrvatsku a nastavlja padati i predviđa se da će do kraja dana pokrivač narasti još 15-ak centimetara

ZET: prohodni koridori tramvaja i busa

ZET: prohodni svi tramvajski i autobusni koridori Zagrebački električni tramvaj (ZET) priopćio je da promet u Zagrebu u nedjelju ujutro teče sporije ali bez zastoja te da su prohodni svi tramvajski i autobusni koridori.

Prognostičari DHMZ kažu da će danas biti pretežno oblačno povremeno sa snijegom, na Jadranu kišom i snijegom. Snježni pokrivač će se u unutrašnjosti do kraja dana još povečati za 10 do 15 cm, a tanak snježni pokrivač moguć je i ponegdje na Jadranu. Vjetar povremeno umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni.

Na Jadranu će se jaka i olujna bura od sjevernog proširiti na cijeli Jadran, a samo na južnom prijepodne još jak do olujan jugozapadnjak i jugo. Postupno hladnije. Najviša temperatura od -5 do 0, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 0 do 5, na srednjem i južnom od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva, navodi Državni hidrometeorološki zavod /DHMZ) u vremenskoj prognozi za Hrvatsku za nedjelju.

DHMZ objavio je visine snijega u Hrvatskoj. Najviše je snijega palo u Pargu pored Čabra (25 cm), Delnicama (24), Bjelovaru (21) i Zagrebu (20). Slijede Krapina (18), Varaždin (14), Bilogora (13), Gorice pored Nove Gradiške (14) te Kutina (10).

Manje od 10 centimetara novog snijega do 7 sati zabilježeno je u Ogulinu (9), Sisku (9), Gospiću (8), Pazinu (8), Slavonskom Brodu (8), Daruvaru (5), Karlovcu (5), Gradištu pored Županje (4), Osijeku (3) i Rijeci (2).

Snijeg je stvorio prometni kolaps diljem zemlje, o čemu detaljnije čitajte Zbog snijega otežan promet u većem dijelu Hrvatske