POSJET SAVSKOJ 66.

Bozanić ponudio posredovanje između branitelja i Vlade

24.12.2014 u 14:36

  • +5

Kardinal Josip Bozanić posjetio branitelje

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Bionic
Reading

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić posjetio je i blagoslovio hrvatske branitelje prosvjednike u šatoru ispred Ministarstva branitelja u kojem od 20. listopada prosvjeduju i traže ostavke ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika te raspravu o usvajanju ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja te ponudio posredovanje crkve

Braniteljima i invalidima Domovinskog rata kardinal je poručio da je crkva tu i da želi biti od pomoći. "Ako nalazite načina kako crkva može još više, crkva će pomoći u okviru svojih mogućnosti. Tu smo i spremni smo ako je potrebno i na posredovanje", istaknuo je nadbiskup Bozanić.

Naglasio je da je htio posjetiti baš danas na Badnjak kako bi posvjedočio zajedništvo te istaknuo da je crkva u Hrvatskoj s njima. Prenijevši pozdrave svih biskupa istaknuo je "da oni suosjećaju s braniteljima te da duboko osjećaju njihova pitanja koja su puno šira i dublja od same određene materijalne pomoći".

"Vi ste živi svjedoci onoga što je hrvatski narod želio na početku zadnjeg desetljeća prošlog stoljeća, a želio je Hrvatsku, slobodnu i samostalnu. Hrvatsku na vrijednostima koje poštuje i želi naš narod, i vi ste živi svjedoci koji danas na to u prvom redu ukazujete", rekao je te dodao: "Vaša služba je neizmjerno važna u ovom povijesnom trenutku naše hrvatske domovine".

Na posjetu nadbiskupa Bozanića zahvalio se predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški koji je rekao da od prvog dana kada su branitelji krenuli u rat nikada nisu razmišljali da će se opet boriti za hrvatsku samostalnost.

"Nažalost svjedoci smo kroz sve ove godine da su ih nažalost ostavili oni koji su trebali skrbiti o onima koji su stvarali hrvatsku domovinu i stvorili temelje hrvatske države nažalost ostavili", rekao je.

Sve ovo vrijeme, od početka Domovinskog rata do danas crkva je ostala uz hrvatske branitelje, istaknuo je. Za to vam hvala i vjerujem da ćemo konačno doći do rješenja da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji više ne budu ovdje u Savskoj, rekao je.

Jedino vjerom u boga i molitvom za hrvatsku domovinu možemo doći zajedno do rješenja, dodao je Glogoški.

Nadbiskup Bozanić potom je blagoslovio branitelje i predvodio prigodnu molitvu te im uručio prigodne darove.