NEIMENOVANI BLAGDAN

Vigilare protiv čestitki 'Merry Xmas' i 'Sretni blagdani'

23.12.2014 u 16:55

Bionic
Reading

Udruga Vigilare i Centar za obnovu kulture predstavili su u utorak akciju "Božićna priča 2014." kojom su upozorili da su neke ideologije iz prošlosti pokušale zabraniti Božić, a u slobodnoj Hrvatskoj to čini diktatura relativizma u kojoj je politički korektno Božić čestitati kao neimenovani blagdan

Relativizmom se želi tumačiti što je zapravo Božić, a to je, po stajalištu te udruge, klasičan primjer izbacivanja svih vjerskih simbola iz javnoga prostora, sustavnog trenda agresivne sekularizacije i opće komercijalizacije blagdana, lažne multikulturalnosti i liberalnog dijaloga.

Udruga se stoga protivi čestitanju Božića riječima "Merry X-mas" i "Sretni blagdani"

"Da li se tim stavom Božić prazni ispraznim sadržajima“ zapitao se predsjednik udruge Vigilare Vice John Batarelo te objavio "crnu listu" politički korektnih čestitara anonimnih blagdana, i imena 15-ak tvrtki i organizacija koje bez spomena Božića, čestitaju neimenovane blagdane.

Prema istraživanju koje je za tu udrugu na 1000 ispitanika provela agencija Hendel, 57 posto njih radije bi čulo čestitku "Sretan Božić", 15 posto radije bi čulo čestitku "Sretni blagdani" dok ih je 27 posto navelo da bi podjenako rado čuli oba oblika.

Istraživanje je također pokazalo da 91 posto ispitanika smatra da čestitka "Sretan Božić" ne može nikoga uvrijediti.

Predstavljena je i inicijativa za osnivanje ženske udruge "Judita" koja će se boriti za prava na život, prava djece, obiteljskog života i ravnopravno funkcioniranje žene u današnjem društvu sa svim izazovima koje ono nosi.

"Zasad vam se predstavljamo kao platforma s određenim idejama i razmišljanjima. Nadamo se da će te ideje naći na plodno tlo i da će se u njima prepoznati velik broj žena. Ime Judita smo odabrali zbog njezine hrabrosti da se odupre svemu što je loše, i hrabro pobijedi kao žena", rekla je predstavnica inicijative Sanja Pölhe.