NEDOSTATAK KVORUMA

U Pločama pao proračun, slijede izbori

22.12.2014 u 20:55

Bionic
Reading

Sjednica pločanskoga Gradskog vijeća u ponedjeljak je zbog nedostatka kvoruma prekinuta jer ju je prije prihvaćanja dnevnog reda u znak prosvjeda napustilo sedam oporbenih vijećnika te na njoj nije izglasovan proračuna za 2015. godinu

Ako se glavni financijski plan za sljedeću godinu ne donese u sljedećih osam dana, do kraja ove godine, Ploče čekaju prijevremeni izbori.

Prije početka rasprave oporbeni vijećnici kluba SDP-a i Pločanske stranke te nezavisna vijećnica Ana Musa napustili su sjednicu jer je odbijen njihov prijedlog da se s dnevnog reda uklone tri točke.

"Mi smo napustili sjednicu jer nisu htjeli s dnevnog reda maknuti prijedlog o koeficijentima plaća zaposlenih u gradskim službama, odluku o raspisivanju referenduma o TE Ploče, jer Ministarstvo uprave smatra kako takav referendum nije legalan, a htjeli su uvesti i prirez na porez na dohodak građanima Ploča", objasnio je razloge za napuštanje sjednice predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Toni Zmijarević.

Predsjednik pločanskoga Gradskog vijeća Davor Mihaljević (HDZ) smatra kako nema ništa sporno u donošenju odluke o koeficijentima plaća zaposlenih te da bi njihovo nedonošenje u konačnici moglo značiti da dio zaposlenika neće dobiti plaću.

"Četiri upravna odjela smo sveli na jedan, s jednim pročelnikom, i u tom slučaju imamo nova radna mjesta. Dužni smo zato donijeti nove koeficijente kako se ne bi dogodilo da ne ostanu bez koeficijenata, a u konačnici možda i plaće", rekao je Mihaljević.

Inače, od 17 vijećnika, na početku sjednice bilo ih je 15. Na sjednicu nije došlo dvoje vijećnika vladajuće koalicije - Tonka Lovrinov (HDZ) i Zvonko Jerković (HSS), što se pokazalo presudnim jer se odlaskom sedam oporbenih vijećnika srušio kvorum.