SUNČANO I UGODNO

Bijeli Božić? Zaboravite!

22.12.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Oni koji su se nadali bijelim blagdanima ostat će razočarani. Od utorka do četvrtka uglavnom nas očekuje pretežno sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku i temperature, ne tako tipične za mjesec prosinac

U utorak će biti pretežno sunčano uz malu, povremeno i umjerenu naoblaku, a u nizinama unutrašnjosti postoji mogućnost za jutarnju maglu. Više oblaka očekuje se na sjevernom Jadranu, osobito Kvarneru i u Gorskom kotaru. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, u gorju povremeno s jakim udarima, a na Jadranu slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 12 do 17°C.

srijedu će u kontinentalnoj unutrašnjosti i Dalmaciji biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu naoblaku. U gorskoj unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti će promjenjivo oblačno. Najviše oblaka se očekuje na širem riječkom području gdje je moguća i poneka kap kiše. U unutrašnjosti će puhat slab do umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak. Na Jadranu će puhat slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 6, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 10 do 15, a na Jadranu od 13 do 18°C.

U četvrtak će posvuda biti promjenjivo oblačno, u kontinentalnoj unutrašnjosti uz dulja sunčana razdoblja, osobito prijepodne. Oblačnije će biti na Jadranu, njegovom zaleđu i u gorskoj unutrašnjosti, a moguća je i slaba kiša. Prema kraju dana oblaka će biti više, a oborine su moguće posvuda. U noći na petak u najvišem gorju moguć je i snijeg. U unutrašnjosti će puhat slab do umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će puhat slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Krajem dana u unutrašnjosti će zapuhat sjeveroistočnjak, a na Jadranu bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 2 do 7, a na Jadranu od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 8 do 12, a na Jadranu od 13 do 17° C.