HUMANITARNA AKCIJA

Večeras masovno puštanje lampiona s Dolca

22.12.2014 u 09:16

Bionic
Reading

Čak tri tisuće lampiona bit će večeras pušteno u noćno nebo iznad Zagreba. Mjesto radnje je zagrebački Dolac, vrijeme radnje 20 sati. Prošle godine na puštanju lampiona kod popularne Džamije okupilo se 10 tisuća ljudi. Manifestacija je ove godine humanitranog karaktera

'Prilikom izbora same lokacije bile su mi jako bitne dvije stvari: prvo, da bude u centru grada da se uklopi u sva adventska zbivanja i da je ljudima na dohvat ruke, a drugo, da lokacija bude prepoznatljiva, odnosno da svatko tko vidi fotografiju na kojoj lete lampioni sa željama, da jasno može prepoznati moj omiljeni grad, a to je Zagreb', ispričao je autor performansa Krešimir Tadija Kapulica, koji je cijelu priču pokrenuo prije 4 godine.

'Ove godine ćemo lampione imati na pet punktova kako bismo rasteretili ljude da ne čekaju u redu. Lampion će svi posjetitelji moći preuzeti uz minimalnu preporučenu donaciju od 10 kuna. Planiramo tako ove godine imati tri tisuće lampiona, i sav prihod koji će biti skupljen u donacijama ide za potrebe i pomoć djeci suočenima s malignim bolestima 'Krijesnica'', dodaje Kapulica.

Priča je zamišljena da jedan lampion puštaju dvije osobe, koji će svoje želje poslati u 'nebo'. I autor performansa izrazio je svoju želju.

'Da svi imaju strpljenja. Okupljamo se u 18.30, a lampione ćemo pustiti zajedno u 20 sati. Ovim putem molim sve nestrpljive ljubitelje lampiona da se probamo strpjeti i koliko je god to moguće u isto vrijeme pustiti lampione da dobijemo najlijepšu sliku na svijetu', pozvao je Kapulica.

Vjerujemo da to neće biti teško, osobito jer je riječ o humanitarnoj akciji za pomoć udruzi Krijesnica.

Sav prihod od donacija ide za uređenje dva stana u Zagrebu u kojima borave roditelji djece oboljele od malignih bolesti. Pripremljene su i web i mobilna aplikacija za sve one koji neće biti u prilici fizički podržati događaj.