'NEMA SURADNJE'

Mirely Holy oštro otpilila Linića

19.12.2014 u 13:08

Bionic
Reading

'Spreman sam na suradnju s Reformistima i ORaH-om', izjavio je jučer Slavko Linić i nagovijestio da bi na sljedećim parlamentarnim izborima mogao koalirati s te dvije stranke. Kazao je kako o tome razgovara i s čelnicom ORaH-a Mirelom Holy, no ona mogućnost suradnje odbacuje

'Bili smo vrlo jasni do sada i nema govora ni o kakvoj suradnji s bilo kime. Na izbore izlazimo samostalno i na našim listama bit će samo članovi ORaH-a', poručila je za tportal.hr predsjednica ORaH-a Mirela Holy.

Odgovorila je tako na izjavu Slavka Linića koji je jučer u razgovoru za televiziju N1 najavio mogućnost koalicije s Čačićevim Reformistima i ORaH-om. Naime, Linić na svojoj listi namjerava okupiti uspješne gospodarstvenike koji znaju upravljati gospodarskim sustavima. U tom kontekstu kazao je da računa na suradnju s Čačićem, ali i s ORaH-om. 'O tome sam razgovarao i s Mirelom Holy', kazao je Linić.

Šefica ORaH-a priznaje da je razgovarala s Linićem, ali ne baš u tom kontekstu. 'Ja sam razgovarala sa Slavkom i rekao mi je u razgovoru da namjerava izaći na izbore kao neovisni kandidat. Želim mu puno sreće i uspjeha', kaže nam Holy.

U jučerašnjoj Linićevoj izjavi posebno je iznenadila mogućnost da se Reformisti i ORaH nađu na istoj strani. Naime, nije nikakva tajna da je suradnja Čačića i Holy bila napeta i dok su oboje sjedili u Kukuriku-vladi, a i ideje koje promiču njihove stranke nisu pretjerano kompatibilne.

'Reformisti i ORaH imaju baš slične programe', našalila se i sama Holy.

S obzirom na to da su i ona i Slavko Linić bivši članovi i visoki dužnosnici SDP-a, upitali smo je i može li Linićeva neovisna lista u 8. izbornoj jedinici ugroziti SDP, koji već godinama dominira ondje na vlasti.

'Do izbora je još puno vremena. Godina dana dugo je razdoblje. Svašta se može dogoditi u međuvremenu. Mislim da najbolje da svi koji misle izaći na izbore ulože što više prijedloga za rješavanje problema koji muče hrvatsko društvo', kaže nam Holy.

No osim Linića, SDP-u u Rijeci zaprijetiti bi mogao i ORaH, koji je prema jednom istraživanju iz kolovoza čak i pretekao SDP na području Rijeke i Istre.

'Ova godina bila je za ORaH uspješna, no ne možete biti zadovoljni kada je situacija u zemlji tako teška. Bez obzira na dobre rezultate u anketama', poručuje Holy za tportal.hr.