LINIĆ O IZLASKU NA IZBORE

'Spremam suradnju s ORaH-om i Reformistima'

18.12.2014 u 20:44

Bionic
Reading

U Dnevniku televizije N1 gostovao je bivši ministar financija Slavko Linić govoreći o predstojećoj izbornoj utrci kojom bi mogao pomrsiti račune Zoranu Milanoviću

Slavko Linić na televiziji N1 rekao je zašto se odlučio izaći na izbore iako je ranije najavljivao povlačenje iz politike.

'Osnovni problem je to što se Zoran Milanović obračunava s mojim kolegama iz Rijeke koji su gradili SDP. Drugi motiv je to što su Milanović i njegova ekipa nizom zakona ponovno počeli centralizirati Hrvatsku, što je suprotno programu SDP-a. Treći razlog je toliko neuspjeha, zbog čega se građani ljevice pitaju hoće li izaći na izbore', rekao je Linić.

Linić vjeruje da svojom kandidaturom može nešto promijeniti.

'Evidentno je da je politika toliko kompromitirana da se građani pitaju jesu li stranke opcija. Bit će jakih nezavisnih lista', rekao je Linić te dodao da Komadina i Obersnel neće biti na njegovoj listi.

'Ne, oni su još uvijek u SDP-u i oni će pokušati dobiti potrebnu snagu da riječki SDP izgradi izbornu listu u 8. izbornoj jedinici', kazao je Linić.

Linić je odgovorio i sprema li suradnju s Radimirom Čačićem.

'I s gospodinom Čačićem, ali i s mladima iz Oraha, onima koji se bore za ekonomsko održivo gospodarstvo', odgovorio je Linić i dodao da o svemu redovito razgovara i s Mirelom Holy.

Linić smatra da je najbolje što je vlada Zorana Milanovića napravila upravo ono što je bilo za vrijeme njegovog mandata kao ministra financija.

'Milanović se sam hvali većinom poteza Ministarstva financija iz mog vremena. Fiskalizacija, prijedlog predstečajne nagodbe...', poručuje bivši ministar financija.

'Problem je to što su mnogi kriminalizirali predstečajne nagodbe, pojedine grupe koje su se zalagale za stečaje. I sam Milanović je kriminalizirao predstečajne nagodbe. Procesi ipak idu. Sami zaposleni u Ministarstvu financija su otkrili kriminalne radnje', kaže Linić.

Linić se osvrnuo i na najgore iz Milanoviće vlade.

'To su investicije, a neprihvatljivo je da ima milijun i pol tisuća zaposlenih; nije se investiralo ni u Inu, ni HEP, željeznice, obnovljive izvore...', rekao je Linić.

Rekao je i da u predsjedničkoj kampanji podržava predsjednika Josipovića.

'Ostajem na lijevoj strani biračkog tijela i moj kandidat je sadašnji predsjednik Josipović jer on može otvarati kontakte s ostalim zemljama', kazao je Linić.

Osvrnuo se i na izjavu ministra Hajdaša Dončića  o tome da ljudi koji odu iz stranaka politički loše završe.

'Neka objasni onda zašto je Holy s nejakim Orahom ispred SDP-a. To je odgovor. On, Milanović, i ekipa su ti koji tjeraju birače nama', odgovorio je Linić.

Linić je za kraj rekao i da podržava projekt monetizacije autocesta.