SAMO UZ EUROPSKE PREDSTAVNIKE

Sanader od Pahora dobio poziv za sastanak

20.12.2008 u 14:19

Bionic
Reading

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je danas da je premijer Ivo Sanader dobio od slovenskog premijera Boruta Pahora poziv za sastanak

Premijer će pristati na sastanak samo ako na njemu budu i predstavnici Europske komisije.'Prema tome, mi očekujemo daljnje reakcije', rekla je Kosor.

Sudjeluj

Za sudjelovanje u anketi klikni ovdje

'Koliko ja znam premijer Sanader je dobio taj poziv i dakako da će se u skladu s našim temeljenim načelom o dobrosusjedskim odnosima sastati sa slovenskim premijerom, ali u ovom slučaju, budući da se radi o slovenskoj blokadi, samo ako na tom sastanku budu i predstavnici Europske komisije, odnosno Europske unije, Europskoga vijeća, dakle u tom slučaju i takav sastanak ima smisla', istaknula je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor.

'Bilo bi dobro da je slovenski premijer taj poziv premijeru Sanaderu uputio prije nego što je slovenska Vlada donijela odluku kakvu je donijela', rekla je Kosor danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti gdje je priredila božićno druženje s novinarima.

Zbog slovenskog veta na 11 pregovaračkih poglavlja, s obrazloženjem da Hrvatska prejudicira hrvatsko-slovensku granicu, na jučerašnjoj Međuvladinoj pristupnoj konferenciji EU i Hrvatske u Bruxellesu otvorena odnosno zatvorena tek četiri poglavlja. Slovenski premijer jučer je objavio da je slovenskog veleposlanika u Zagrebu Milana Adamiča Oražena ovlastio da Sanaderu uputi službeni poziv za susret.