Hrvatska HITNA POMOĆ U SALONITU

Štrajkašima pogoršano zdravstveno stanje

Zdravstveno stanje desetorice radnika Salonita, koji četvrti dan štrajkaju glađu, počelo se pogoršavati zbog malaksalosti, a jednom štrajkašu Boži Perišiću, koji boluje od dijabetesa, danas je Hitna medicinska služba pružila liječničku pomoć nakon čega je dobio infuziju, izvijestio je povjerenik Hrvatske udruge sindikata (HUS) u Salonitu Marko Mikačić

Duje Klarić/CROPIX
Božo Perišić
'Božo Perišić, koji je dijabetičar, za četiri dana štrajka glađu oslabio je šest kilograma pa je danas intervenirala liječnička ekipa.

Predloženo mu je da se smjesti u bolnicu ili ode na kućnu njegu, ali on to odbija, pa je nakon našeg upornog nagovaranja prihvatio uzeti inzulin i nastavio štrajk glađu', objasnio je Mikačić koji i sam štrajka glađu.

Po njegovim riječima, preostalih devet štrajkaša u proteklih je četiri dana oslabilo po tri-četiri kilograma a jedan je obolio od upale grla.

Skupina radnika Salonita u prostorijama tvornice u Vranjicu kod Solina počela je prije četiri dana štrajk glađu jer im je stečajni sudac tvrtke Jozo Ćaleta nedavno odbio produžiti ugovore o radu te im dao otkaze.

Time je spriječeno njihovo daljnje angažiranje na sanaciji i dekontaminaciji tvorničkog kruga od azbestnog otpada, tvrde sindikalci.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još