ZADARSKI PRLJAVI POSLOVI

Ovako je poreznica Mučaji zborila o Reni Sinovčiću

02.12.2014 u 14:45

Bionic
Reading

Rano jutros uhićen je kontroverzni poduzetnik Reno Sinovčić, protiv kojeg je šefica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji početkom godine javno progovarala razotkrivajući korupcijsku hobotnicu

Prema nepotvrđenim jutrošnjim informacijama, Stoja Mučaji bila je uhićena zbog odgovornosti jer kao službena osoba u Poreznoj upravi nije prijavila ili primijetila sve nepravilnosti koje upućuju na gospodarski kriminal za koji se sumnjiči Reno Sinovčić. U akciji su uhićeni i drugi porezni djelatnici - Željan Pejković, Vjekoslav Jurlina, Marko Lozančić te Irena Anić.

Prije gotovo godinu dana Mučaji je pokušala u javnosti prokazati određene nepravilnosti vezane za poslovanje tvrtki Rene Sinovčića. Zbog toga se našla na udaru VOX televizije (u vlasništvu Sinovčića) koja je objavljivala priloge i tekstove o Mučaji s brojnim optužbama o protuzakonito stečenoj imovini.

U intervjuu za HTV rekla je da su je Sinovčićevi mediji u Zadru napali jer je, kako kaže, samo radila svoj posao: 'Očito im to nije odgovaralo sada kada su nastali problemi oko obaveza, nadzora, naplate obaveza društva koje kontrolira Sinovčić... Vrhunac svega dogodio se krajem 2013. oko predstečajne nagodbe VOX televizije, kada sam utvrdila da neki podaci u odnosu na objavljeno u predstečajnoj nagodbi nisu podudarni. Primijetila sam da su podaci o tražbinama Rene Sinovčića prema društvu VOX jednostavno nestali u predstečajnoj nagodbi, a pojavila se treća osoba. Radi se o vrlo značajnim iznosima i mislim da je to bio vrhunac svega.'

Mučaji je rekla da su se Sinovčić i njegova 'grupa' tada obrušili i na njezinu kolegicu u Poreznoj upravi, voditeljicu odjela za nadzor, kojoj su prijetili.

Kako je na nju prije 14 godina pokušan atentat, Mučaji je povezivala siječanjske medijske napade i prijetnje s teškim napadom prije 14 godina. 'Tada sam igrom slučaja ostala živa i postala sam pročelnica odjela za nadzor. To je ista grupa s istim ciljem - da me eliminiraju iz poreznog tijela. Znaju da sa mnom ne mogu pregovarati onako kako su naučili s pravosuđem i MUP-om. Neka mi oproste kolege, jer i tamo ima ozbiljnih ljudi, ali u svim tijelima državne vlasti oni imaju svoje igrače. Kriminal ne može napredovati bez sprege s politikom', govorila je Mučaji prije godinu dana.

Više pogledajte u videointervjuu: