SDP DEMANTIRA KOJIĆA

HDZ je dao asfaltirati Milanovićevu ulicu

28.11.2014 u 15:37

Bionic
Reading

Zagrebački SDP reagirao je na izjavu Slavka Kojića, pročelnika za financije Grada Zagreba, o uređivanju kolnika Krajiške ulice. Kojić je, podsjetimo, reagirao na izjavu premijera Zorana Milanovića danu u Saboru u kojoj je prozvao Grad za nepotrebno asfaltiranje ulice u kojoj živi jer je asfalt, prema njegovu mišljenju, u njoj bio sasvim u redu

Na izrečeno oglasio se Kojić kazavši za RTL kako se 'na čelu te gradske četvrti nalazio doskora SDP, koji je taj plan utvrdio vjerojatno da se dodvori liku i djelu svoga vođe'.
Međutim u SDP-u tvrde da Plan malih komunalnih akcija za 2014. za Donji grad, koji je izglasala većina predvođena SDP-om 14. veljače 2014, ne obuhvaća Krajišku ulicu te se o toj akciji tada nije ni raspravljalo.

'Donošenjem zaključka o izmjeni Plana malih komunalnih akcija od 11. studenog 2014. u Plan ulazi uređenje kolnika Krajiške ulice u iznosu od 441.300 kuna. Izmjenu Plana izglasala je nova vlast u Gradskoj četvrti predvođena HDZ-ovim predsjednikom Vijeća', navode u SDP-u i dodaju da je izmjena plana napravljena tako da je većina novca preusmjerena u akcije u onim vijećima mjesnih odbora gdje su koalicije HDZ-a i nezavisne liste Milana Bandića na vlasti, a riječ je o sumi od 1,1 milijun kuna.

Vlast u Donjem gradu HDZ je preuzeo početkom listopada, kada je umjesto Srđana Subotića (SDP) predsjednik te četvrti postao Nedjeljko Gojo (HDZ).

'Uzevši u obzir da je takvih VMO-a u Donjem gradu dva od 14, u najmanju ruku je čudno da se kod izrade izmjene Plana dogodio takav nesrazmjer u sredstvima između mjesnih odbora i fascinira slučajnost kojom je većina novca završila u ta dva mjesna odbora', kazao je Subotić.